Izvor: Studio B arhiva vesti 19.04.2017

Novi incident u Kosovskoj Mitrovici – teško povređen Srbin

Studio B 19.04.2017
U Kosovskoj Mitrovici noćas je teško povređen Srbin B.K. (41) kada su ga noževima napala dvojica muškarca u objektu u kojem živi. Gradonačelnik Severne Mitrovice naložio prekid radova na i oko mosta i zatražio od međunarodnih i lokalnih… »

NATO ohrabruje region na dijalog

Studio B 19.04.2017
Dan nakon izjave albanskog premijera Edija Rame o mogućoj destabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu ako izostane EU perspektiva, u Alijansi su Tanjugu rekli da ih zabrinjava pogoršanje situacije u poslednje vreme i da apeluju na dijalog… »

Sneg u BiH i Crnoj Gori, olujni udari u Hrvatskoj

Studio B 19.04.2017
Sneg, koji je juče počeo da pada u BiH, prouzrokovao je probleme na pojedinim saobraćajnicama. Zabelelo je i u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori. Zbog novih snežnih padalina saobraćaj je otežan na većini puteva u BiH, posebno u višim planinskim… »

Korisnice naknada će se dogovoriti o narednim koracima

Studio B 19.04.2017
Korisnice naknada za majke sa troje i više dece poručile su, nakon današnjeg protesta ispred Ustavnog suda, da će se dogovoriti o narednim koracima. Nakon današnje odluke Ustavnog suda da odredbe Zakona kojima je predviđena naknada za majke sa troje… »

Pupovac se nada da Sedlar neće dobiti nagradu Grada Zagreba

Studio B 19.04.2017
Predsednik Srpskog naconalnog veća i zastupnik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac izjavio je danas da je za njega neprihvatljivo da nagradu Grada Zagreba dobije reditelj Jakov Sedlar, čovek koji je snimio film o Jasenovcu u kome je falsifikovao… »

Bez vode

Studio B 19.04.2017
U četvrtak bez vode potrošači u Kumodražu. Radovi na Proizvodnom pogonu „Bežanija”. Zbog neodložnih radova na Proizvodnom pogonu „Bežanija”, od subote, 22. aprila, u 23 sata do nedelje, 23. aprila, u 12 sati prekid u snabdevanju vodom ili… »

Bivši hrvatski general Zagorec osuđen na dve godine

Studio B 19.04.2017
Sud u Austriji proglasio je danas krivim i osudio na dvogodišnju kaznu zatvora bivšeg hrvatskog generala Vladimira Zagorca i direktora Hipo Alpe Adria Banke Gintera Štridingera zbog višemilionske pronevere. Zagorec i Štridinger učestvovali su u… »

Beogradske elektrane grejaće narednih dana

Studio B 19.04.2017
Beogradske elektrane zbog zahlađenja ostaju u radnom režimu i narednih sedam dana će grejati po ceo dan, izjavio je danas Petar Vasiljević iz Beogradskih elektrana. „Imamo najavljen hladan talas narednih 10-ak dana, za očekivati je da ćemo… »

RHMZ: Žuti alarm u većem delu Srbije, vodostaji u porastu

Studio B 19.04.2017
U većem delu Srbije na snazi je žuti meteo alarm, a Republički hidrometeorološki zavod upozorava na porast vodostaja pojedinih reka, kao i na jutarnji mraz. Vodostaj na Limu, Jadru, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, Mlavi, Peku, Timoku i Neri… »

Nagrada ipak dodeljena Jakovu Sedlaru

Studio B 19.04.2017
Skupština Grada Zageba većinom glasova odlučila je danas da Nagradu grada Zagreba za ovu godinu uruči Jakovu Sedlaru, uprkos nezadovoljstvu dela gradskih zastupnika i predstavnika srpske i jevrejske zajednice, kao i Antifašističke lige Hrvatske… »