Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Nikolić: Ne zveckamo oružjem, ali spremni da se branimo

Večernje novosti 19.04.2017
Srbija nikome ne treba da zvecka oružjem, svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske. Srbija nikome ne treba da zvecka oružjem, svi dobro znaju da smo spremni da… »

Mihajlović: Sledeći avion nazvati po Zdravku Čoliću

Večernje novosti 19.04.2017
Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti "Er Srbiji" da se ime Zdravka Čolića nađe na jednom novom avionu. Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti "Er Srbiji" da se ime Zdravka… »

Predsednik Nikolić odlikovao više pojedinaca

Večernje novosti 19.04.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je više ukaza o dodeli odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Sektora za vanredne situacije MUP-a i ambasadorima Kazahstana i Belorusije. Predsednik Tomislav Nikolić potpisao je više… »

Er Srbija: U subotu privremeni prekid onlajn usluga

Večernje novosti 19.04.2017
Er Srbija ovog vikenda prelazi na nove sisteme za prodaju i prijavu na let pa će u subotu doći do planiranih prekida u funkcionisanju redovnih usluga, ali će svi letovi i šalteri za prijavu funkcionisati normalno. Er Srbija ovog vikenda prelazi na… »

Lažni mejl Privredne komore Srbije sadrži virus

Večernje novosti 19.04.2017
Privredna komora upozorila je danas javnost da je registrovan zlonamerni mejl, u potpisu predstavljen kao mejl "Privredne komore Srbije", koji nema nikakve veze sa PKS a u sebi sadrži opasan virus. Privredna komora upozorila je danas javnost da je… »

Počelo istraživanje moguće grobnice kod Raške

Večernje novosti 19.04.2017
U selu Kizevak kod Raške počelo je istraživanje lokacije zbog sumnje da bi se tu mogla naći masovna grobnica sa posmrtnim ostacima kosovskih Albanaca, koji su na tu lokaciju navodno prebačeni tokom 1999. Komisija Vlade Srbije za nestala i… »

Budućnost je stigla: Sve više ljudi ugrađuje mikročipove pod kožu

Večernje novosti 19.04.2017
Digitalni čip se, pored praćenja zdravstvenih podataka, može koristiti za otvaranje i otključavanje vrata, plaćanje roba i usluga, čuvanje podataka... PREKO hiljadu Šveđana se odlučilo za dobrovoljnu implantaciju mikročipa ispod kože da bi… »

Vojvođanske priče: Život uz zvona i monahe

Večernje novosti 19.04.2017
Od nekadašnjih manastirskih naselja sa imenom Prnjavor, u Sremu ostala samo tri. Siromasi su dolazili u manastir da rade, dobijali parče zemlje i na njoj gradili kuće. FRUŠKA gora u svom prelepom prirodnom okruženju krije i 18 srednjovekovnih… »

Polemike Nedeljko Terzić: Organske šare

Večernje novosti 19.04.2017
Posebno u selima negovan je kult zajedničkog farbanja jaja u ogromnim oranijama, sa podloženom vatrom na ulici. FLOMASTERI, masne (uljane) boje, farbe iz kesica, sa voskom i bez njega, bleštave đinđuve koje se nalepe, sprejovi sa pozlatom, sitne… »

Prvi brak iz simulacije ljubavnog života Svatovi, sveštenik i mladoženja čekaju da mlada izađe iz video-igre

Večernje novosti 19.04.2017
Iz Japana stiže najava da će u junu biti sklopljen prvi brak sa likom iz simulacije ljubavnog života. JAPANSKA industrija video igara se, zahvaljujući razvoju virtuelne stvarnosti, kreće u ne tako iznenađujućem smeru, imajući u vidu modernu… »