Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 19.04.2017

Zabelela se Srbija: Prijepolje i Nova Varoš zavejani, pod snegom i Vojvodina

Vesti online 19.04.2017
Sneg koji od utorka uveče pada u Novoj Varoši i Prijepolju dostigao je u planinskim predelima visinu od 30 centimetara. Svi magistralni putevi su prohodni, ali vozila saobraćaju usporeno po mokrim i klizavim kolovozima. Problema ima u višim predelima… »

"Srbija ne zvecka oružjem, ali je spremna da se brani"

Vesti online 19.04.2017
"Srbija nikome ne treba da zvecka oružjem, svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo", poručio je predsednik Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske. On je rekao da srpska vojska ima izazove u okruženju i da na njih odgovara tako što je… »

Sneg na Zlatiboru, obustavljen saobraćaj za šlepere

Vesti online 19.04.2017
Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo dа je zbog snegа nа kolovozu preko plаnine Zlаtibor obustаvljen sаobrаćаj zа šlepere i kаmione s prikolicom. Dodaje se da bi učesnici u sаobrаćаju trebalo dа prilаgode brzinu kretаnjа… »

Zorana dala predlog za ime aviona Er Srbije!

Vesti online 19.04.2017
Avioni Er Srbije su do sada dobili imena Novaka Đokovića, Dejana Stankovića, Gorana Bregovića i Mikija Manojlovića. Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je u sredu da će predložiti da se ime Zdravka Čolića nađe na jednom novom… »

Palma: Mladi koji protestuju u Beogradu su "zavedeni i prevareni"

Vesti online 19.04.2017
Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je na predizbrnom skupu JS u Kovinu da ta stranka podržava mlade ljude koji nešto traže, ali da su mladi koji protestuju u Beogradu "zavedeni i prevareni". Oni treba da se bore za studentska… »

VIDEO: Nemci napuštaju Kosovo - hoće vojsku Evrope

Vesti online 19.04.2017
Nemačka vojska je u velikoj reorganizaciji, a njeni prioriteti su usmereni na dešavanja na istoku Evrope i na zahtev za formiranje zajedničke evropske vojske za koju Nemačka ozbiljno lobira. Posle holandskih trupa Kfora, svoj odlazak sa Kosova i… »

EU gluva za Vučićevu autokratiju

Vesti online 19.04.2017
Pritisci vlasti na srpsko pravosuđe i medije sve su vidljiviji "golim okom", a poslednji svedok stanja je hajka RTV Pančevo na sudiju Višeg suda u Pančevu Stanku Simonović zbog poništenja osuđujuće presude protiv novinara Stefana Cvetkovića po… »

Međunarodna razmena studenata elektrotehnike Evrope u Beogradu

Vesti online 19.04.2017
U periodu od 3. do 10. maja 2017. godine Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC), Lokalni komitet Beograd, ugostiće 17 mladih inženjera, studenata elektrotehnike, iz različitih gradova Evrope na studentskoj razmeni "Međunarodna… »

Kokos - "superhrana" ili isprazan trend?

Vesti online 19.04.2017
Sve više Amerikanaca je zainteresovano za konzumiranje zdrave hrane i proizvoda, trgovci zadovoljavaju sve veću potražnju time što nude nove proizvode ili predstavljaju stare na potpuno novi način, a jedan od najnovijih trendova je - kokosov orah… »

S-300 u Srbiji: Ma nema od toga ništa!

Vesti online 19.04.2017
Da li će Srbija od Rusije dobiti protivvazdušni sistem S-300 pitanje je koje su aktuelizovali najviši zvaničnici ovih država, ali i tema kojom se ovdašnji političari bave već 20 godina. Moskva i Beograd trenutno ne otkrivaju mnogo, tek da… »