Politika arhiva vesti 19.04.2017

Gojković: Zakazaću posebnu sednicu o zahtevu za moju smenu

RTV 19.04.2017
RTV,BEOGRAD - Predsednica parlamenta Maja Gojković najavila je danas da će zakazati posebnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o inicijativi pojedinih poslanika opozicije za njenu smenu. Skupština je posle skoro tri sata utvrdila… »

Održan 17. protest Protiv diktature u Beogradu

Novi magazin 19.04.2017
Učesnici 17. protesta "Protiv diktature" u Beogradu završili su večeras dvosatnu protestnu šetnju ispred Doma Narodne skupštine i najavili da će se sutra ponovo okupiti na istom mestu. Kolona od nekoliko stotina učesnika je tokom šetnje po kiši s… »

NATO ohrabruje region na dijalog

Studio B 19.04.2017
Dan nakon izjave albanskog premijera Edija Rame o mogućoj destabilizaciji prilika na Zapadnom Balkanu ako izostane EU perspektiva, u Alijansi su Tanjugu rekli da ih zabrinjava pogoršanje situacije u poslednje vreme i da apeluju na dijalog… »

Rasprava o protestima i predsedničkim izborima

Beta 19.04.2017
Poslanici Skupštine Srbije danas su tokom rasprave o više medjunarodnih sporazuma govorili i mimo dnevnog reda, najčešće o protestima i izborima za predsednika Srbije, a predsednica parlamenta Maja Gojković je u jednom momentu da bi se smirle… »

Objekti u Savamali izbrisani iz katastra pre rušenja?

Vesti online 19.04.2017
Republički geodetski zavod (RGZ) je i pre rušenja 12 objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala, 24. aprila 2016. godine, iz baze podataka izbrisao objekte u čitavoj Hercegovačkoj ulici na čijem lokalitetu je predviđena… »

Obradović: Mnogo razloga za smenu

Danas 19.04.2017
Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da postoji mnogo razloga zbog kojih predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković mora biti smenjena i ocenio da je ona "jedan od simbola korumpirane, bahate, nedemokratske i preletačke prirode vlasti… »

Tači: Ako se Kosovu zatvore vrata EU, svi Albanci će živeti u jednoj državi

Beta 19.04.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači je danas izjavio da ukoliko Evropska unija "zatvori vrata" Kosovu, "svi Albanci regiona živeće u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu". Tači je to rekao dan pošto je… »

Đurić sa predstavnicima EULEKSA

Danas 19.04.2017
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je u Beogradu održao hitan sastanak sa visokim predstavnicima Euleksa povodom sve učestalijih napada na Srbe i otvorenih pretnji nasiljem koje dolaze iz ekstremnih političkih i verskih… »

Bilt: Sa Vučićem o izazovima Srbije i regiona

B92 19.04.2017
Beograd -- Bivši švedski premijer Karl Bilt objavio je na svom Tviter nalogu da je u Beogradu razgovarao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Kako navodi, na sastanku koji je trajao sat vremena razgovarali su o izazovima Srbije i regiona. Bilt se… »

Ukrajinski ambasador: Zanimljive optužbe Čepurina

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič negirao je da je njegova zemlja postavljala raketne sisteme S-300 u Hrvatskoj, rekavši da mu je "zanimljiva" izjava koju je u tom smislu Tanjugu dao ruski ambasador Aleksandar Čepurin… »