Politika arhiva vesti 19.04.2017

Gojković: Zakazaću posebnu sednicu o zahtevu za moju smenu

Politika 19.04.2017
Hoću da se o tome raspravlja i pomoći ćemo vam, jer vas nema dovoljno da to uvrstite u dnevni red, poručila je predsednica parlamenta potpisnicima zahteva. Zakazaću posebnu sednicu na kojoj će se raspravljati o zahtevima za moju smenu, rekla je Maja… »

Održan 17. protest Protiv diktature u Beogradu (FOTO)

Beta 19.04.2017
Učesnici 17. protesta "Protiv diktature" u Beogradu završili su u sredu uveče dvosatnu protestnu šetnju ispred Doma Narodne skupštine i najavili da će se u četvrtak ponovo okupiti na istom mestu. Mladi u Subotici poručili su da će istrajati, dok… »

EU o Raminoj izjavi: Političko uplitanje narušava dobre odnose u regionu

RTS 19.04.2017
Portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič kaže da svaki vid političkog uplitanja narušava "učvršćivanje dobrih susedskih odnosa" u regionu. Ona je tako ispred Evropske unije reagovala na izjavu albanskog premijera Edija Rame da nije… »

Skupština Srbije završila rad, nastavak sednice sutra

Novi magazin 19.04.2017
Skupštine Srbije završili je danas rad nešto pre 18 časova, a poslanici će raspravu o više međunrodnih protokola nastaviti sutra u 10 časova. Skupština Srbije je danas skoro tri sata utvrđivala dnevni red, a tokom rasprave poslanici su govorili… »

Savamala izbrisana iz katastra i pre rušenja

Radio 021 19.04.2017
Republički geodetski zavod (RGZ) je i pre rušenja 12 objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskoj četvrti Savamala, 24. aprila 2016. godine, iz baze podataka izbrisao objekte u čitavoj Hercegovačkoj ulici na čijem lokalitetu je predviđena… »

Obradović: Maja Gojković je simbol bahate, ulizičke i preletačke vlasti, moramo da je smenimo

Blic 19.04.2017
Danas kandidujem dve teme. Prva je poziv svim predsedničkim kandidatima opozicije, da se odrede prema tome da li su izbori pokradeni. Pozivam ih sve da izađu i kažu da ne priznaju Aleksandra Vučića za predsednika, kao i da ne priznaju izborne… »

Tači: Ako se Kosovu zatvore vrata EU, svi Albanci će živeti u jednoj državi

Beta 19.04.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači je danas izjavio da ukoliko Evropska unija "zatvori vrata" Kosovu, "svi Albanci regiona živeće u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu". Tači je to rekao dan pošto je… »

Đurić zatražio mere za stabilizaciju prilika na KiM

RTV 19.04.2017
BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je u Beogradu održao hitan sastanak sa visokim predstavnicima Euleksa povodom sve učestalijih napada na Srbe i otvorenih pretnji nasiljem koje dolaze iz ekstremnih političkih i… »

Bilt razgovarao sa Vučićem

Danas 19.04.2017
Kopredsedavajući panevropske organizacije Evropski savet za spoljne odnose (ECFR), bivši švedski premijer i šef diplomatije, Karl Bilt objavio je na tviteru da je danas u Beogradu razgovarao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o izazovima… »

Ukrajinski ambasador: Zanimljive optužbe Čepurina o isporukama Hrvatskoj

Večernje novosti 19.04.2017
Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrović negirao je da je njegova zemlja postavljala raketne sisteme S-300 u Hrvatskoj, rekavši da mu je "zanimljiva" izjava koju je o tome dao ruski ambasdor Aleksandar Čepurin. Ambasador Ukrajine u Srbiji… »