Regioni arhiva vesti 19.04.2017

Mladoj Vranjanki hitno potrebna pomoć za operaciju

Južne vesti 19.04.2017
Svega par meseci nakon porođaja, mladoj majci Miljani Ristić Stanković iz Vranja lekari su dijagnostikovali akutnu mijeloblastnu leukemiju. Za njeno dalje lečenje potrebno je čak 150.000 evra, pa se apeluje na sve ljude dobre volje da pomognu kako bi… »

Ukinuta presuda dvojici lekara

Jug press 19.04.2017
NIŠ Apelacioni sud u Nišu je ukinuo presudu Osnovnog suda u Vranju dvojici lekara zbog, kako je navedeno, „bitne povrede postupka“. Suđenje otorinolaringologu, dr Darku Civkarovskom i anesteziologu, dr Slaviši Kanačkom biće ponovljeno. Oni su… »

Instrumenti od bambusa, gline i metala u vrtiću

Jugmedia 19.04.2017
Predškolska ustanova ,,Naše dete“ i Udruženje građana „VED”, organizovali su izložbe starih tradicionalnih muzičkih instrumenata u vrtiću ,,Čarolija“ u Vranju. Izložbu ,,Svirka moja – obraz moj” finalana je aktivnost projekta ,,Dete u… »

Još jedan neuspeo pokušaj održavanja sednice Komisije za etički kodeks

Jug press 19.04.2017
NIŠ Treća po redu sednica Komisije za primenu Etičkog kodeksa, zakazana za danas, nije se održala. Po drugi put . Pozivu se odazvalo, sem predsednice Marije Ranđelović, članice Pokreta “ Dosta je bilo” samo dva člana. Slično kao u martu kada… »

Maloletnika preko Fejsbuka primoravao na seks!

OK radio 19.04.2017
Policija je uhapsila I.S.(36), iz okoline Medveđe, zbog sumnje da je izvršio krivično delo iskorišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnom licu i… »

NUNS: Kazniti napadače na novinare TV "Valjevo Plus"

Blic 18.04.2017
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je osudilo današnji napad na novinarsku ekipu TV "Valjevo Plus" i zatažilo da napadači budu kažnjeni u skladu sa Krivičnim zakonikom. NUNS je u saopštenju naveo da je grupa nepoznatih lica… »

PEKARI U ŠTRAJKU: Piroćanci jutros ostali bez hleba

Jugmedia 19.04.2017
Radnici Pekarskog preduzeća “Blagoje Kostić Crni Marko“ u Pirotu od sinoć štrajkuju i jutros potrošačima u gradu nisu isporučili hleb prvi put za 64 godine postojanja, nezadovoljni zbog neisplaćenih devet zaostalih plata, neoverenih… »

Sneg iznenadio sve sem njih: "Ništa čudno, padao je i u junu"

Blic 19.04.2017
Iako je sneg u aprilu iznenadio žitelje brojnih gradova u Srbiji, stanovnici Sjenice, gde je tokom noći napadalo petnaestak centimetara snega, kažu da je ovo normalno za ovaj kraj u kojem je sneg znao da se zabeli i tokom leta. - Sjenica i Pešterska… »

Promocija knjiga prof. dr Aleksandra Rastovića

Ritam grada Kg 19.04.2017
Večeras od 19 časova, u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“, biće predstavljene knjige prof. dr Aleksandra Rastovića „Englezi i Balkan 1837 – 1914“ i „Velika Britanija i Kosovski vilajet 1877 – 1912. godine“. Autor je profesor na… »

Svaka čast: Kragujevački lekari pomeraju granice medicine, prvi ugradili veštačko rebro u Srbiji!

iKragujevac 19.04.2017
Tim lekara grudne hirurgije Kliničkog centra u Kragujevcu, prvi u Srbiji, ugradio je pacijentkinji rebro od medicinskog materijala. Implantat su napravili stručnjaci kragujevačkog Fakulteta inženjerskih nauka koji su, pre 8 godina, prvi napravili i… »