Nauka & Tehnologija arhiva vesti 19.04.2017

Poslanici posle 50 dana U skupštinskim klupama: Gojkovićeva najavila posebnu sednicu o zahtevu za njenu smenu

Telegraf 19.04.2017
Gojković je najavila da će zakazati posebnu sednicu Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o incijativi pojedinih poslanika opozicije za njenu smenu. Skupština Srbije nastavila je danas rad posle pauze koju je 1. marta odredila predsednica… »

Zakerberg: Veštačka inteligencija među uslugama Fejsbuka

Politika 19.04.2017
SAN HOZE – Na ovogodišnjoj F8 konferenciji, održanoj u San Hozeu u Kaliforniji, izvršni direktor „Fejsbuka” Mark Zakerberg izneo je više detalja o ambicioznim planovima kompanije, prvi put iznetim prošle godine. Sudeći prema Zakerbergovim… »

Samsung Galaxy S8 i S8+ predstavljeni u Srbiji

IT svet 19.04.2017
Nakon svetske premijere, Samsung je svoje najnovije pametne telefone, Galaxy S8 i S8+, predstavio i na domaćem tržištu. Na događaju održanom sinoć u novootvorenoj Kafeteriji, partneri i predstavnici medija su se uverili da uz moćne performanse i… »

Šest sarkofaga sa mumijama nađeno kod Luksora

Politika 19.04.2017
KAIRO – Egipatski arheolozi otkrili su nekoliko sarkofaga i više od 1.000 predmeta u blizini grada Luksor na jugozapadu Egipta, koji datiraju iz vremena drevnog Egipta, izjavio je ministar za antikvitete Kaled el Anani. Sarkofazi i predmeti su… »

Automobil sa veštačkom inteligencijom naučio vožnju od čoveka

Sputnik 19.04.2017
U magazinu prestižnog američkog Tehnološkog instituta iz Masačusetsa „MIT tehnolodži rivju“, objavljen je tekst pod nazivom „Mračna tajna u srcu veštačke inteligencije“, u kojem se navodi da „niko zapravo ne zna kako najnapredniji… »

Instagram od sada radi bez interneta

Večernje novosti 19.04.2017
Oflajn opcija na Android aplikaciji trebalo bi da olakša upotrebu korisnicima sa lošijim internetom. NA Fejsbukovoj F8 konferenciji, Instagram je najavio da dodaje oflajn podršku za svoju Android aplikaciju, tako da možete gledati i stvarati objave… »

Code Vein je novi akcioni RPG iz Bandai Namco

B92 19.04.2017
Pre par dana smo imali prilike da vidimo intrigantni animirani trejler kojim nam je Bandai Namco tizovao njihovu novu igru. Kao što smo i mogli da očekujemo, igra reči je bila tu samo da bi skrenula pažnju na nešto drugo, a po novootkriveim… »

StarCraft: Brood War je postao besplatan!

B92 19.04.2017
Legendarna strategija koja je praktično definisala ono što danas poznajemo kao esport, StarCraft: Brood War, je od sinoć potpuno besplatna za preuzimanje i igranje. Ovaj Blizzardov poklon stiže zajedno sa patchom 1.18, prvom zakrpom za ovu igru još… »

Deo Sremske Kamenice bez vode zbog havarije

Radio 021 19.04.2017
Deo Sremske Kamenice nema vode zbog havarije. Bez vode će do 12 časova u Sremskoj Kamenici biti ulice Ivana Gorana Kovačića, Svetosavska, Radnička, Kneza Višeslava i okolne ulice. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe… »

Američki lovci presreli ruske bombardere: 12 minuta zbog kojih je mogao da počne Treći svetski rat (video)

Pravda 19.04.2017
Američka vojska saopštila je sinoć da je presrela dva ruska bombardera u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad obale Aljaske. Portparol Pentagona i komandant mornarice Geri Ros kazao je da su dva američka aviona tipa F-22 presrela ruske TU-95… »