Nauka & Tehnologija arhiva vesti 19.04.2017

Skupština: Ko je zapalio žito, a ko kupuje vreme

N1 Info 19.04.2017
Skupština Srbije u sredu je nastavila s radom. Poslanici opozicije u Skupštini Srbije su želeli da se raspravlja o smeni predsednice parlamenta jer je, kako tvrde, suspendovala parlament na mesec i po dana. Većina - saglasna, ali tek krajem aprila ili… »

"Mark Zakerberg je upravo potpisao smrtnu presudu smartfonima"

B92 19.04.2017
Na ovogodišnjoj F8 konferenciji, održanoj u San Hozeu u Kaliforniji, Mark Zakerberg je izneo više detalja o ambicioznim planovima kompanije Facebook, prvi put iznetim 2016. godine. Sudeći prema Zakerbergovim planovima, Facebook će već sledeće… »

Samsung Galaxy S8 i S8+ predstavljeni u Srbiji

IT svet 19.04.2017
Nakon svetske premijere, Samsung je svoje najnovije pametne telefone, Galaxy S8 i S8+, predstavio i na domaćem tržištu. Na događaju održanom sinoć u novootvorenoj Kafeteriji, partneri i predstavnici medija su se uverili da uz moćne performanse i… »

Pronađeni blago i mumije pored Tutankamona

Sputnik 19.04.2017
Egipatski arheolozi otkrili su preko 1.000 statua, oslikane drvene kovčege i nekoliko mumija u grobnici staroj 3.500 godina, u blizini Luksora. U saopštenju koje je u utorak objavilo Ministarstvo za antikvitete Egipta stoji da su te dragocenosti nađene… »

Auto sa veštačkom inteligencijom naučio vožnju od čoveka

Press 19.04.2017
U magazinu prestižnog američkog Tehnološkog instituta Masačusetsa "MIT tehnolodži rivju", objavljen je tekst pod nazivom "Mračna tajna u srcu veštačke inteligencije", u kojem se navodi da "niko zapravo ne zna kako najnapredniji algoritmi rade to… »

Instagram od sada radi bez interneta

Večernje novosti 19.04.2017
Oflajn opcija na Android aplikaciji trebalo bi da olakša upotrebu korisnicima sa lošijim internetom. NA Fejsbukovoj F8 konferenciji, Instagram je najavio da dodaje oflajn podršku za svoju Android aplikaciju, tako da možete gledati i stvarati objave… »

Nova igra iz poznate japanske kompanije: Stiže "Code Vein", za ljubitelje vampira i fantastike (foto, video)

BK TV 19.04.2017
Bandai Namco, poznati japanski proizvođač video igara podario nam je noci, zanimljiv naslov. Pre par dana smo imali prilike da vidimo intrigantni animirani trejler kojim nam je Bandai Namco najavio njihovu novu igru. Deluje napeto! Kao što smo i mogli… »

StarCraft - preuzmite deo gejming istorije za dž

Mondo 19.04.2017
StarCraft, kultna Blizzard igra, je posle gotovo 20 godina dobio zakrpu i besplatan je za preuzimanje. Gotovo dve decenije od kada je prvi put pušten u prodaju, StarCraft, Blizzard-ov čuveni RTS naslov, je od sada besplatan, zajedno sa ekspanzijom Brood… »

Deo Sremske Kamenice bez vode zbog havarije

Radio 021 19.04.2017
Deo Sremske Kamenice nema vode zbog havarije. Bez vode će do 12 časova u Sremskoj Kamenici biti ulice Ivana Gorana Kovačića, Svetosavska, Radnička, Kneza Višeslava i okolne ulice. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe… »

Američki lovci presreli ruske bombardere: 12 minuta zbog kojih je mogao da počne Treći svetski rat (video)

Pravda 19.04.2017
Američka vojska saopštila je sinoć da je presrela dva ruska bombardera u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad obale Aljaske. Portparol Pentagona i komandant mornarice Geri Ros kazao je da su dva američka aviona tipa F-22 presrela ruske TU-95… »