Vojvodina arhiva vesti 19.04.2017

FOTO Loši vremenski uslovi otkazuju proteste do subote

Moj Novi Sad 19.04.2017
Danas su organizatori "Protesta protiv diktature"želeli da podrže radnike Pošte koji su najavili štrajk upozorenja za 12.00 časova, međutim niko od radnika ili predstavnika sindikata nije izašao u zakazano vreme ispred zgrade Glavne pošte tako da… »

Pokrajina odbila žalbu Beljanskog zbog poništenog doktorata, ide se na Upravni sud

Radio 021 19.04.2017
Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje odbio je žalbu Slobodana Beljanskog protiv rešenja Pravnog fakulteta u Novom Sadu, kojim se doktorat Beljanskog poništava. Sekretarijat je reagovao kao drugostepeni organ, nakon prvostepene odluke Pravnog… »

Pojedini Novosađani ostaju bez kontejnera, a dobijaju kante

Radio 021 19.04.2017
"Čistoća" će tokom ove sedmice uklanjati kontejnere u centru Novog Sada i na sremskoj strani grada. Radi se, kako kažu u preduzeću, isključivo o delovima centra i naseljima u kojima su kuće. Umesto kontejnera, stanovnici strogog centra Novog Sada… »

Sneg na Zlatiboru, situacija na rekama mirna

N1 Info 19.04.2017
Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je dа je sаobrаćаj, koji je prethodno zbog snega bio obustavljen zа šlepere i kаmione s prikolicom, preko Zlаtiborа normalizovan. Zbog snega na kolovozu neprohodan je putni prаvаc Preko… »

NS: "Toplana" produžila grejanje

RTV 19.04.2017
NOVI SAD - "Novosadska toplana" produžiće grejnu sezonu, s obzirom da su temperature daleko ispod proseka za ovo doba godine, kažu u ovom komunalnom preduzeću. Kažu da se nisu stekli uslovi za završetak grejne sezone, te da će ona biti produžena… »

Tukli mladog Novosađanina i oteli mu novac i srebrni lanac

NoviSad.com 19.04.2017
Novi Sad - Novosadska policija uhapsila je V. P. (20) sa područja Vrbasa, osumnjičenog za krivično delo razbojništvo, a ujedno, protiv dvojice maloletnih Novosađana podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku za isto delo. Oni se terete da su na… »

Futog: Predstava "Priča se po gradu"

RTV 19.04.2017
FUTOG - U pozorištu KC Mladost u Futogu u četvrtak 20. aprila 2017. gostuje komedija u režiji Staše Koprivice "Priča se po gradu" u dva termina – od 18:00 i od 20:00 časova. Ova intrigantna komedija govori o tome kako jedan zlobni trač može da… »

Računi većine stranaka "u minusu", SPS čak 300 miliona

N1 Info 19.04.2017
Većina parlamentarnih stranaka prošlu godinu završila je u minusu, a rekorder po ispražnjenoj stranačkoj kasi je Socijalistička partija Srbije, čiji je saldo "u crvenom" čak 300 miliona dinara. Kako pišu Večernje novosti, upravo to pokazuju… »

Predsednica Programskog saveta RTV podnela neopozivu ostavku

Moj Novi Sad 19.04.2017
U otvorenom pismu, Aleksandra Đurić Bosnić podseća da je neotuđivo pravo građana da budu objektivno, istinito i pravovremeno informisani. Predsednica Programskog saveta Radio-televizije Vojvodine podnela je neopozivu ostavku na to mesto, kako je… »

Protesti "protiv diktature" u Novom Sadu odloženi za vikend

Blic 19.04.2017
Građani koji u Novom Sadu prisustvuju protestima "protiv diktature" okupili su se danas u podne izpred glavne "Pošte" u tom gradu, kako bi se solidarisali sa radnicima tog javnog preduzeća koji su danas imali štrajk upozorenja. Zbog hladnog i… »