Arhiva » Vesti » Blic 21.04.2017

"Još uvek ne verujem da ih nema": Majka i sin (16) koje je ubila struja živeli u teškim uslovima

Žena Marijana Petrović (46) i njen sin Darko Petrović koji je imao 16 godina poginuli su u sredu uveče od strujnog udara u selu Glogovica kod Aleksinca. U trenutku pogibije majke i sina, dečakov otac Slađan Marković bio je u Beogradu, gde radi kao nadničar.

Blic petak, 21. april 2017.  |  B. Janačković

On nije znao da su mu sin i supruga poginuli sve dok nije došao u Glogovicu.

- Radim kao nadničar u Beogradu jer sam bez posla još od 1993. godine, kada sam otišao iz firme u kojoj sam radio u Aleksincu. U tri ujutru kada sam došao kući nisam znao da su mi sin i supruga nastradali na licu mesta jer su mi komšije iz sela rekle da su u bolnici i da se još uvek ne zna šta je sa njima - ispričao je Slađan.

- Još uvek ne mogu da poverujem da ih nema - dodao je on.

Kako nezvanično saznaje "Blic" u pitanju je porodica koja je u teškoj materijalnoj situaciji.

- Vetar je žicu otkačio, žica je pala u dvorište, dete se uhvatilo za žicu, majka krenula da spasi dete, i oboje su ostali na mestu mrtvi - rekao je izvor "Blica".

Majka i sin biće sahranjeni danas na mesnom groblju.

Ranko Filipović iz susednog sela Lužane koji poznaje pomenutu porodicu, kaže da se radi o siromašnim ljudima kojima je bila isključena struja ranije. Pretpostavlja se da su se nakon toga sami priključili na mrežu.

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Majka i sin (16) poginuli od udara struje u selu kod Aleksinca

Filipović je, zajedno sa nekoliko desetina meštana susednog sela kojima je struja takođe isključena danas protestovao ispred Elektrodistribucije u Aleksincu, tvrdeći da su uslovi pod kojima ova domaćinstva mogu da se ponovo priključe na mrežu nerealni i da ih je nemoguće ispuniti.

Meštani su upozorili da postoji opasnost da se dogodi još ovakvih tragedija zbog situacije sa strujom u ovim selima oko Aleksinca.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.