Arhiva » Vesti » Blic 21.04.2017

"Kome na savest ove duše": Ogorčeni meštani protestuju nakon pogibije majke i sina kod Aleksinca

Nekoliko desetina meštana iz sela Lužani kod Aleksinca okupilo se na protestu ispred Elektrodistribucije u ovom gradu nakon tragičnog strujnog udara od kog su u utorak uveče poginuli majka i sin (16) iz susednog sela Glogovica.

Blic petak, 21. april 2017.  |  B. Janačković

Ogorčeni meštani ispred Elektrodistribucije istakli su transparent na kome piše "Kome na savest ove dve duše?". Oni zahtevaju smene nadležnih u aleksinačkoj Elektrodistribuciji, jer tvrde da su uslovi pod kojima njihovo ponovno priključenje na struju može biti omogućeno - neprihvatljivi.

Kako navode, nekima od njih struja je isključena pre mesec dana, a pojedina domaćinstva nisu priključena na mrežu još od 2009. godine.

- Traže od 10.000 do 20.000 hiljada evra po domaćinstvu da bi nas ponovo priključili na struju, i to uz nabavljanje kompletne urbanističke dokumentacije, što je u nekim slučajevima nemoguće jer su kuće stare više od 60 godina - kaže Ranko Filipović, jedan od okupljenih meštana.

Filipović upozorava da postoji opasnost od još ovakvih tragedija, jer oni nisu u mogućnosti da ispune zahteve koje ima Elektrodistribucija.

On je potvrdio da su zbog zahlađenja ljudi u čijim domaćinstvima je struja isključena bili priključeni sami da se priključuju, a veruje se da je upravo zbog toga i nošlo do tragedije.

Najme, majka M.M. (46) i njen sin D.M. (16) iz Glogovice poginuli su navodno tako što se žica kojom se njihova kuća napajala strujom usled vetra otkačila i pala blizu deteta.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.