Arhiva » Vesti » Blic 21.04.2017

Troje biviših poslanika DJB formiralo Građansku platformu

Troje bivših poslanika Pokreta Dosta je bilo Aleksandra Čabraja, Sonja Pavlović i Jovan Jovanović, koji su u predsedničkoj kampanji podržavali Sašu Jankovića, izjavili su danas da su formirali udruženje "Građanska platfroma" koje čine još devet odbornika u beogradskim opštinama i veliki broj članova.

Blic petak, 21. april 2017.  |  Tanjug

Oni su novinarima u parlamentu na pitanje da li će se priključiti nekoj poslaničkoj grupi ili samostalnim poslanicima odgovorili da priključivanja trenutno nema.

- Priključivanja trenutno nema, vi ste sada prisustvovali konferenciji za štampu poslaničke grupe Građanske platforme u izgradnji. Kada će izgradnja biti završena, znaćemo uskoro i nakon toga ćemo dati dalje informacije - rekla je Sonja Pavlović.

U parlamentu se spekuliše da bi troje bivših poslanika DJB mogli da se priključe samostalnim poslanicima Zoranu Živkoviću i Mariniki Tepić, koji su takođe podržavali Jankovića za predsednika.

Nekadašnja poslanika LSV, Tepić je juče zvanično prešla u Novu stranku.

Inače, samostalni poslanici Čabraja, Pavlović i Jovanović su komentarisali i aktuelnu političku situaicju u zemlji, pa je tako Čabraja navela da smatra da su protesti koji se odvijaju u Sbiji u velikoj meri nadahnuti kampanjom Saše Jankovića.

- Građani pokušavaju da ostvare na uici ono što ne mogu da dobiju od urušenog sistema, to su vladavina prava i demokratija - rekla je Čabraja.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Saša Janković

©2017 Netmark d.o.o.