Arhiva » Vesti » iKragujevac 21.04.2017

Adaptacija škole u Dragobraći i 147 stipendija za kragujevačke đake

Delegacija italijanske asocijacije “Ne bombe već karamele“ u poseti je gradu Kragujevcu, gde će uručiti stipendije za 147 učenika u ukupnom iznosu od 26 hiljda evra, a najavljena je i adaptacija zgrade Osnovne škole “Miloje Simović“ u selu Dragobraći.

iKragujevac petak, 21. april 2017.

Prijateljstvo i saradanja datiraju od 1999. godine, a otpočela je kao pomoć deci iz radničkih porodica. Kasnije, posredstvom Jedinstvene sindikalne organizacije “Zastava“, se proširila i na renoviranje i adaptaciju školskih i zdravstvenih ustanova. U oblasti donatorstva prijatelji iz Italije su realizovali “Usvajanje na daljinu“ u okviru koje su italijanske porodice stipendirale decu iz najsiromašnijih porodica iz Kragujevca. Više od 1700 učenika iz Kragujevca je tako dobilo podršku za školovanje.

"Ono što smo uspeli do sada da realizujemo zajedno, dovoljan je razlog našeg opstanka. Naš cilj je jasan – radnička solidarnost i pružanje podrške i pomoći u realizaciji projekata predloženih od strane radničkog sindikata u saradnji sa lokalnom samoupravom", rekao je Srefano Verzegnassi u ime delegacije Asocijacije Zastava Trieste i istakao da bez predsednika udruženja Đilberta Vlaića, bez njegove neograničene energije sve do sada realizovane aktivnosti ne bi bile ostvarene.

Poslednji realizovan projekat je rekonstrukcija jedne zapuštene zgrade u selu Desimirovac koja je sada sportska sala. Enterijer osnovne škole u selu Korman je potpuno sređen, a u narednih mesec dana u planu je adaptacija zgrade Osnovne škole “Miloje Simović“ u selu Dragobraći.

U okviru svoje posete u Kragujevcu delegacija iz Trsta posetiće adaptirane objekte u Kormanu i Maršiću i uručiti stipendije za 147 učenika u ukupnom iznosu od 26 hiljda evra.


Objavljeno na sajtu ikragujevac.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Kragujevac Italija

©2018 Netmark d.o.o.