Arhiva » Vesti » iKragujevac 21.04.2017

Formiranje jedinica civilne zaštite opšte namene

Na teritoriji grada Kragujevca u slučaju vanrednih situacija o zaštiti i spasavanju stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara, biće zadužene 44 jedinice civilne zaštite sa ukupno 221 pripadnikom.

iKragujevac petak, 21. april 2017.

Odluku o formiranju jedinica civilne zaštite opšte namene donelo je Gradsko veće na danas održanoj sednici. Jedinice se obrazuju kao privremeni sastav od dobrovoljaca i radno sposobnog stanovništva i zaposlenih, starosti od 16 do 60 godina za muškarce i od 16 do 55 godina za žene. Svi pripadnici završavaju obuku i osposobljavaju se za izvršenje zadataka, a angažuju se po proceni Gradskog štaba za vanredne situacije za lokalizovanje početnih i manjih požara, zaštitu od poplava, raščišćavanje saobraćajnica, ukazivanje prve pomoći, evakuaciju i zbrinjavanje stanovništva iz ugroženih područja.

Članovi veća odoborili su sredstva subvencija – budžetske pomoći “Šumadija sajmu“ u iznosu od 4 900 000 dinara za tekuću likvidnost.

Gradsko veće dalo je saglasnost Gradskoj upravi za investicije za izvođenje radova na izgradnji dela saobraćajnice u kompleksu ambulante u Šumaricama. Time grad Kragujevac kao primalac donacije ispunjava svoju ugovornu obavezu da komunalno opremi parcelu neophodnim priključcima, realizuje projekat saobraćajne signalizacije i pristupnog puta objektu.

Saglasnost je data i Gradskoj upravi za komunalne i inspekcijske poslove za pokretanje postupka javne nabavke za sanaciju trotoara na teritoriji grada.

Na današnjoj sednici data je i saglasnost Udurženju za društveni razvoj mladih “Interaktiv“ za izvođenje radova na uređenju poligona za pešake i bicikliste – karting staza. Reč je o projektu “Volontirajmo zajedno“ koji to udruženje realizuje u partnerstvu sa Gradom. Nakon radova koji podrazumevaju obeležavanje i popravljanje linija na kolovozu, farbanje stolova za stoni tenis i klupa pored staze, u periodu od 28. aprila do 7. maja biće organizovan međunarodni kamp volontera.

Gradsko veće donelo je odluku o raspodeli sredstava na osnovu stalnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa/projekata udruženja koja su od javnog interesa za grad. Sredstva u iznosu od 629.831 dinar odobrena su za realizaciju programa Prestoni bal Kola srpskih sestara i projekata: Ishrana dece školskog uzrasta, Prijem prvaka u podmladak Crvenog krsta, Unapređenje i očuvanje grada kroz razvoj i unapređenje prigradskih naselja i Očuvanje istorijskog nasleđa naselja Stara radnička kolonija.


Objavljeno na sajtu ikragujevac.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.