Arhiva » Vesti » RTV 21.04.2017

"Koliko se poznajemo" u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Sremska Mitrovica je jedan od sedam vojvođanskih gradova u kome se održava kvalifikaciono takmičenje kviza Koliko se poznajemo. U tom gradu takmičilo se ukupno osam škola. Kviz je pokrenut pre 11 godina u okviru projekta izvršnog veća Autonomne Pokrajine Vojvodine "Afirmacija multikulturalizma I tolerancije u Vojvodini".

RTV petak, 21. april 2017.  |  RTV
RTV: "Koliko se poznajemo" u Sremskoj Mitrovici

U sremskoj mitrovici održano kvalifikaciono takmičenje kviza "koliko se poznajemo".

Takmičenje se realizuje u dve faze. Prva faza podrazumeva regionalna kvalifalifikaciona takmičenja na području Pokrajine, između ostalog i u Sremskoj Mitrovici.

Takmičari imaju mogućnost da se učesnici pripremaju I takmiče na jeziku na kojem I pohađaju nastavu. Koristi se I na samom takmičenju više od jednog jezika, a obezbeđen je I adekvatan prevod.

Šta đaci treba da znaju?

Prva igra – da ili ne pitalice, druga igra - da li znaš? ,treća igra – tajanstvena ličnost ,četvrta igra – brze pitalice.

Takmičenje se održavalo pre I poslepodne. U prepodnevnom su se nadmetale škole Mitrovačka gimnazija, Tehnička škola Nikola tesla Šid, Ekonomsko trgovinska škola Vuk Karadžić iz Stare Pazove I Gimnazija Svetozar Marković iz Novog Sada.

Popodne su snage u znanju odmerili Srednja stručna škola Borislav Mihajlović Mihiz iz Iriga, Gimnazija Branko Radičević iz Stare Pazove, Prehrambeno šumarska I hemijska škola iz Sremske Mitrovice, I još jedna mitrovačka škola, a to je Ekonomska.

U ovom kvizu Koliko se poznajemo učestvovaće ukupno 44 škole, a četiri najbolje ekipe će svoje znanje pokazati u finalu u Novom Sadu, koje je zakazano za osmi maj.

Kao najuspešnija popodne pokazala se ekipa iz Stare Pazove, dok su domaćini iz Mitrovačke gimnazije bili uspešniji u prepodnevnom delu.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Sremska Mitrovica Vojvodina

©2017 Netmark d.o.o.