Društvo arhiva vesti 22.04.2017

Vremenska prognoza - 23. april

RTS 22.04.2017
Posle jednodnevnog podsećanja na proleće, nedelja nam ponovo donosi oblake i kišu. Na planinama je moguć sneg. Najviša temperatura 14 stepeni. Već od sutra više sunca i više temperature. Sredinom nedelje i do 26 stepeni.… »

Srbija manipuliše podacima o ratnim zločinima?

Radio 021 22.04.2017
Delegacija Srbije, koju je predvodila direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, pred Komitetom UN za ljudska prava u Ženevi, 7. i 8. marta 2017, predstavila je Treći periodični izveštaj o primeni Međunarodnog pakta o… »

SPC: Sastanak komisije o Stepincu

Danas 22.04.2017
Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštila je večeras da je u Biskupskom dvoru u Požegi, 20. i 21. aprila održan četvrti sastanak Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske Pravoslavne Crkve, čiji je zadatak da… »

Promenadni defilei vojnih orkestara povodom Dana Vojske

Blic 22.04.2017
Obeležavanju sutrašnjeg praznika - Dana Vojske Srbije - danas su se priključili i Vojni orkestar Niš i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, promenadnim defileima ulicama Beograda i Niša, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. Promenadni… »

Osamnaest godina od bombardovanja RTS-a

RTV 22.04.2017
BEOGRAD - Radnicima Radiotelevizije Srbije (RTS), koji su u NATO bombardovanju te medijske kuće poginuli na današnji dan 1999. godine, u 14.06 sati kod spomenika „Zašto?" u Tašmajdanskom parku odata je počast polaganjem venaca i paljenjem sveća… »

Sahranjen junak našeg detinjstva Putuj, Rašo, tebi zvezde pripadaju

Večernje novosti 22.04.2017
U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu sahranjen pesnik, pripovedač, novinar Radivoj Popov. Porodica i prijatelji ispratili na večni počinak velikog dečjeg prijatelja. JUNAK detinjstva mnogih generacija, pesnik, pripovedač, novinar… »

Teretnjaci na Horgošu čekaju 3 sata, u Beogradu gužve zbog maratona

Blic 22.04.2017
Teretna vozila danas samo na Horgošu čekaju na izlasku iz zemlje oko tri sata, saopštio je AMSS, koji podseća vozače i da se informišu o zatvorenim ulicama u Beogradu zbog održavanja maratona. Pored mokrih kolovoza i opasnosti od poledice promena… »

Dermatolozi i oboleli od melanoma traže zabranu solarijuma

Danas 22.04.2017
Članovi Udruženja pacijenata obolelih od melanoma (raka kože) i dermatolozi danas su ponovili zahtev da se u Srbiji zabrane solarijumi koji su naročito štetni za mlade, prenosi N1. Učešćem na Beogradskom maratonu u trci zadovoljstva članovi tog… »

Đorđević najavio zapošljavanje još 1.100 vojnika

Danas 22.04.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević najavio je da će Vojska Srbije ove godine primiti u radni odnos još 1.100 profesionalnih vojnika. Ministar je to rekao u Domu Garde, gde su on i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general LJubiša Diković… »

Janković: Srbiji potrebna još tri zatvora

Danas 22.04.2017
Povodom primedbi Evropskog komiteta za prevenciju torture da su zatvori u Srbiji prenaseljeni zaštitnik građana je izražava zadovoljstvo zbog toga što su u postupku izgradnje novi zatvori u Pančevu i Kragujevcu. Takođe, dobro je i što se privode… »