Ekonomija arhiva vesti 22.04.2017

Očekuju se nova pokupljenja goriva

Beta 22.04.2017
Nova poskupljenja goriva u Srbiji mogu se očekivati jer zbog ratnih sukoba u Siriji transportni putevi sirove nafte u regionu Bliskog istoka i Arabijskog poluostrva postaju sve nesigurniji pa cene na svetskom tržištu rastu, tvrde stručnjaci za… »

Izvršni direktor MMF: Srbija dobrim rezultatima potvrđuje jačanje ekonomije

Kurir 22.04.2017
VAŠINGTON - Izvršni direktor MMF Tao Zang, pohvalio je vredan rad Vlade Srbije u naporima da ojača domaću privredu i sprovede teške reforme i kazao da je namera ove finansijske institucije da nastavi sa pružanjem intenzivne podrške u poslednjoj… »

Meso u novosadskim mesarama skuplje za 60 dinara, ne zna se kada će stati rast

Radio 021 22.04.2017
Sveže svinjsko meso poskupelo je u novosadskim mesarama između 60 i 70 dinara po kilogramu, a kada će se rast cena zaustaviti nije poznato. Kako piše "Dnevnik", cene svinjskog mesa ovih dana visoko lete, pa je kilogram buta, u zavisnosti od prodavaca… »

Dežurstva u Čelarevu kako bi se zaštilo voće (VIDEO)

Beta 22.04.2017
Direktor imanja "Podunavlje" iz Čelareva Nikola Milićević izjavio je da će mraz naneti ozbiljnu štetu voćarstvu a da ona tačno biti procenjena na kraju sezone. "Ovi hladni dani sredinom aprila, hladnoća i mraz nikako nisu pogodni za voće i… »

Otpušteni inženjeri: NIS uništava srpska naftna polja

SEEbiz 22.04.2017
BEOGRAD - NIS u Srbiji eksploatiše domaća naftna polja metodom koja u svetu nije dozvoljena, pa preti realna opasnost da naša zemlja za nekoliko godina ostane bez sopstvenih zaliha nafte. Kako saznaje "Blic", reč je o takozvanom frakturiranju, sistemu… »

Radnici Goše štrajkuju do 5. maja kada očekuju Vučića

Novi magazin 22.04.2017
Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" odlučili su da štrajkuju do 5. maja kada očekuju novu posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik Štrajkačkog odbora u Goši Milan Vujčić rekao je da novi generalni direktor tog preduzeća Milutin… »

Frikom bi se mogao naći na meti stranih kupaca

SEEbiz 22.04.2017
BEOGRAD - Postoje srpski privrednici koji su zainteresovani su za kupovinu delova posrnulog hrvatskog koncerna Ivice Todorića, ali ne žele o tome i javno da govore. Brojni srpski privrednici su voljni da u svoj portfolio uvrste i neku od kompanija iz… »

Srbija bi kao Danska: Podrška mladim farmerima

B92 22.04.2017
Ministarstvo poljoprivrede prvi put ove godine je obezbedilo sredstva za pokretanje biznisa za mlade poljoprivrednike, kaže državni sekretar Velimir Stanojević. On je na otvaranju Agrobiznis konferencije, koju su organizovali Međunarodna organizacija… »

Trampovi ljudi tvrde: Pesticidi nisu toliko štetni

B92 22.04.2017
Ne možete ugroženu ribu izvući iz divljine, staviti je u laboratoriju i izložiti je pesticidima dok umire da biste dobili tu vrstu podataka, poručuju. Hemijska kompanija Dau kemikals traži od nove američke administracije, koja nastoji da smanji… »

Nuklearna elektrana Krško ponovno radi posle prekida

Novi magazin 22.04.2017
Nuklearna elektrana Krško čiji je rad u petak zaustavljen, danas ponovno uključena u elektroenergetski sistem i postepeno povećava svoje radno opterećenje, saopštila je njena uprava. Centrala je saopštila da je bilo smetnji u radu ventila za paru… »