Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 22.04.2017

Crnoj Gori ne treba referendum za NATO

Al Jazeera 22.04.2017
Crnogorski predsjednik istakao kako njegova država pripada prostoru koji je usmjeren ka Sjevernoatlantskoj alijansi. Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je u subotu kako nema potrebe da se zbog Sjevernoatlantske alijanse NATO raspisuje… »

Hrvatskoj Vladi iz Jasenovca upućene kritike i apeli

Al Jazeera 22.04.2017
Žrtvama se došli pokloniti antifašisti, Srpsko narodno vijeće i SDP, na službenoj komemoraciji u nedjelju neće sudjelovati. U Jasenovcu je u tijeku obilježavanje 72. godišnjice proboja zarobljenika iz ustaškog logora, a drugu godinu zaredom u… »

Seul podigao stepen pripravnosti na najviši nivo

Al Jazeera 22.04.2017
Pjongjang će obilježiti godišnjicu osnivanja Narodne armije i vojnim vježbama, istovremeno s vježbama Južne Koreje i SAD-a. Južna Koreja podignula je stupanj pripravnosti na najvišu razinu, uoči još jedne važne godišnjice koju će Sjeverna… »

Hiljade bivših talibana možda stigle u Njemačku

Al Jazeera 22.04.2017
Ured za migracije i izbjeglice obavijestio sigurnosne službe da su brojni migranti identificirani kao bivši talibanski pobunjenici. Postoji mogućnost da je tisuće bivših talibanskih boraca u protekle dvije godine ušlo u Njemačku, s valom milijuna… »

Mediji: Njemački BND špijunirao Interpol i Europol

Al Jazeera 22.04.2017
Magazin 'Spiegel' tvrdi da je obavještajna služba špijunirala Interpolove oficire za vezu u desecima zemalja te Evropsku policijsku službu. Njemačka obavještajna služba BND godinama je špijunirala međunarodnu kriminalističku policijsku… »

Modernizacija ruskog nosača 'Admiral Kuznjecov'

Al Jazeera 22.04.2017
Troškovi modernizacije i remonta nosača aviona će iznositi skoro 700 miliona dolara i trajat će tri godine. Rusija planira u septembru početi remont, a ujedno i modernizaciju, nosača aviona "Admiral Kuznjecov" u brodogradilištu kod Murmanska… »

Više od 140 mrtvih u talibanskom napadu na bazu

Al Jazeera 22.04.2017
Udar izvršen na sjeveru Afganistana u petak, danas zvaničnici navode kako crni bilans može biti još veći. Najmanje 140 afganistanskih vojnika ubijeno je u petak u napadu talibana koji su, kako se navodi, bili odjeveni kao vojnici, navode zvaničnici… »

Mediji: NATO sve češće presreće ruske avione

Al Jazeera 22.04.2017
U 2016. godini zabilježeno je 780 incidenata, najviše od kraja Hladnog rata i gotovo dvostruko više nego 2015. godine, presretanja u istočnoj Evropi manje. Sve više zrakoplova NATO-a presreće ruske vojne zrakoplove u jeku tenzija između SAD-a i… »

SAD tvrdi da je ISIL premjestio 'prijestolnicu' u Siriji

Al Jazeera 22.04.2017
Američki mediji prenose kako je 'glavni grad' oružane grupe Islamska država Irak i Levant premješten u Deir ez-Zor zbog sve jačih udara na Raqqu. Oružana grupa Islamska država Irak i Levant je svoju samoproklamiranu prijestolnicu u Siriji preselila… »

Trump: Napad u Parizu pomoći će Marine Le Pen

Al Jazeera 22.04.2017
Američki predsjednik kaže da, iako eksplicitno ne podržava liderku Nacionalnog fronta, napad u Parizu njoj ide naruku. Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da vjeruje da će napad u Parizu pomoći liderki Nacionalnog fronta Marine Le Pen u… »