Izvor: Blic arhiva vesti 22.04.2017

Šutanovac: Dobra odluka da podržimo Jankovića; Janković: Nadam se i budućoj saradnji

Blic 22.04.2017
Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas na sednici rukovodstva te stranke u Beogradu da ona želi da bude "lider promena" i da ih u dogovoru sa građanima sprovodi kroz institucije sistema. Šutanovac je na sednici GO DS… »

Janković: Idem u Brisel da pokažem kako u Srbiji postoji alternativa

Blic 22.04.2017
Bivši kandidat za predsednika Srbije i zaštitnik građana Saša Janković najavio je da će iduće nedelje u Briselu pojedinim evropskim poslanicima predočiti da u Srbiji postoji alternativa. U Srbiji u aprilski "predsednički izbori pokazali da… »

U: predstavi hrvatskog reditelja glumci simuliraju seks sa papom: Evropa užasnuta, u Varšavi neredi, katolička crkva besna

Blic 22.04.2017
Predstave hrvatskog reditelja Olivera Frljića čiju su deo provokativne scene pout oralnog seksa sa kipom pape ili scene u kojoj lik koji glumi Isusa Hrista siluje muslimanku, izazvale su oštre rekacije katoličke crkve u Poljskoj i Hravatskoj gde su… »

Sećanje na žrtve holokausta: Vulin na državoj ceremoniji: Dopustili smo da se izmeššaju žžrtve i džželati

Blic 22.04.2017
Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu obeležen je danas polaganjem venaca i odavanjem počasti kod Spomenika žrtvama u okviru kompleksa logora Staro sajmište na Novom Beogradu. Državnu ceremoniju… »

Novi udar na budžet: Poskupljenja u Srbiji zbog rata u Siriji

Blic 22.04.2017
Nova poskupljenja goriva u Srbiji mogu se očekivati jer zbog ratnih sukoba u Siriji transportni putevi sirove nafte u regionu Bliskog istoka i Arabijskog poluostrva postaju sve nesigurniji pa cene na svetskom tržištu rastu, tvrde stručnjaci za… »

MMF: Srbija dobrim rezultatima potvrđuje jačanje ekonomije

Blic 22.04.2017
Izvršni direktor MMF Tao Zang, pohvalio je vredan rad Vlade Srbije u naporima da ojača domaću privredu i sprovede teške reforme i kazao da je namera ove finansijske institucije da nastavi sa pružanjem intenzivne podrške u poslednjoj godini Programa… »

Ponovo na birališta: Sutra izbori u pet lokalnih samouprava

Blic 22.04.2017
Lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Zaječara i skupština opština Vrbas, Odžaci, Kovin i Kosjerić, biće održani sutra. U Kovinu i Kosjeriću izbori su redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima vanredni. Lokalne izbore u tim… »

I: narednih dana jutarnji mrazevi, tokom dana malo toplije

Blic 22.04.2017
Republički hidrometeorloški zavod upozorio je da će i narednih dana, do 24. aprila, na području Srbije biti slabih jutarnjih mrazeva. Danas će jutro biti hladno, mestimicno sa slabim mrazem, po kotlinama sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana malo i… »

Promenadni defilei vojnih orkestara povodom Dana Vojske

Blic 22.04.2017
Obeležavanju sutrašnjeg praznika - Dana Vojske Srbije - danas su se priključili i Vojni orkestar Niš i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, promenadnim defileima ulicama Beograda i Niša, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane. Promenadni… »

Ponovo zasedala mešovita komisija o Stepincu

Blic 22.04.2017
Jučerašnji sastanak Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i Srpske pravoslavne crkve (SPC) tematski je bio posvećen odnosu hrvatskog nadbiskupa Alojzija Stepinca prema SPC od 1941. do 1945. godine, saopšteno je danas iz HBK… »