Izvor: Danas arhiva vesti 22.04.2017

"Dvojac" na iskušenju

Danas 22.04.2017
Trijumfom u večitom derbiju fudbaleri Partizana "izravnali" su startne pozicije sa Crvenom zvezdom u borbi za titulu, na šest kola do kraja Superlige. U razmaku od svega četiri dana crno-beli će odigrati dva derbija; onaj daleko slađi i sa većom… »

Šutanovac: Cilj pobeda u Beogradu

Danas 22.04.2017
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je danas da ta partija želi da bude lider promena i pobedi na narednim izborima u Beogradu. "Danas se u Srbiji mnogi bave pitanjem ko je lider opozicije. Mi želimo da budemo lideri promena. Nama… »

Fed kup: Srbija - Australija 0:2

Danas 22.04.2017
Posle prvog dana plejofa Fed kupa za plasman u Svetsku grupu 2, teniska reprezentacija Srbije gubi danas u Zrenjaninu sa 0:2 od Australije. Aleksandra Krunić izgubila je od Ešli Barti sa 2:0 , po setovima 6:4, 6:3, a Jelena Jorović poražena je, u… »

Saša Janković ide u Brisel

Danas 22.04.2017
Kandidat na proteklim predsedničkim izborima Saša Janković najavio je da sledeće nedelje ide u Brisel, gde će razgovarati sa nekim parlamentarcima u Evropskom parlamentu i predočiti im da u Srbiji postoji alternativa. "Ovi predsednički izbori su… »

Završen 20. Protest protiv diktature, podrška Maršu za nauku

Danas 22.04.2017
Završen je 20. Protest protiv diktature, kao i predhodnih 19 skup se razišao ispred skupštine Srbije. Ovaj protest krenuo je od Srpske akademije nauka i umetnosti, time su demonstranti podržali današnji Marš za nauku koji je organizovao Institut za… »

Sukobi u Varšavi zbog predstave Olivera Frljića

Danas 22.04.2017
Poljska policija intervenisala je zbog aktivista krajnje desnice koji su sprečili ulaz u pozorište u Varšavi na predstavu "Prokletstvo" Olivera Frljića. Predstavu "Prokletstvo" Katolička crkva i konzervativne sredine u toj zemlji smatraju… »

Sastanak sa MMF-om u Vašingtonu

Danas 22.04.2017
Srpska delegacija, koju predvode guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Dušan Vujović, sastala se u Vašingtonu sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Tao Zangom i direktorom za Evropu Polom Tomsenom… »

Zapaljen auto kandidatu za odbornika

Danas 22.04.2017
Noćas su M. Iliću, kandidatu za odbornika sa liste DS u Odžacima, zapalili auto parkiran u dvorištu, napisao je na svom tviter profilu predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac. U Nedelju se održavaju lokalni izbori za odbornike Skupštine… »

SPC: Sastanak komisije o Stepincu

Danas 22.04.2017
Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC) saopštila je večeras da je u Biskupskom dvoru u Požegi, 20. i 21. aprila održan četvrti sastanak Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske Pravoslavne Crkve, čiji je zadatak da… »

Srbija manipuliše podacima o ratnim zločinima

Danas 22.04.2017
Delegacija Srbije, koju je predvodila direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, pred Komitetom UN za ljudska prava u Ženevi, 7. i 8. marta 2017, predstavila je Treći periodični izveštaj o primeni Međunarodnog pakta o… »