Izvor: Dojče vele arhiva vesti 22.04.2017

Kongres Alternative za Nemačku

Dojče vele 22.04.2017
Zbog kongresa AfD-a u Kelnu je ovog vikenda vanredna situacija - očekuje se i do 50.000 demonstranata, dok se za red brinu 4000 policajaca. Tematika dvodnevnog kongresa AfD-a našla se u senci velikih protesta. Oko kongresnog hotela Maritim u na obali… »

Svetski "Marš za nauku"

Dojče vele 22.04.2017
„Marš za nauku“ je inicijativa da 22. aprila istraživači i naučnici širom sveta demonstriraju za veće priznanje svog rada. Za deo naučnika je to u redu, za mnoge je to, međutim, mešanje nauke u politiku. Povod za ovu akciju su stavovi nove… »

Evropa kao glista

Dojče vele 22.04.2017
Pobeda Marin Lepen u Francuskoj raspolutila bi Evropu, a ona nema regenerativnu sposobnost, upozorava Jagoda Marinić i napominje: "Glista se ne može prepoloviti, a da se potom dobiju dve živahne glistice." Pomislimo ovih dana, u kojima je ledena kiša… »

Lokalni mediji slepi za proteste

Dojče vele 22.04.2017
Slika o lokalnim protestima u medijima, slika je o stanju u samim medijima. Oni koji nisu zapali u ruke moćnika, jesu u finansijske probleme. Ulogu lokalnih medija su delimično nadomestili oni sa nacionalnom pokrivenošću. Samo dan nakon što je više… »

Stokholmski sindrom

Dojče vele 22.04.2017
Čovek koji je nekada želeo da bude neka vrsta Boba Dilana bez gitare sada mi govori da su nesrećnici sami skrivili svoju nesreću. On na sve ima odgovor: „Ko hoće, naći će sebi posla. Ostali su neradnici“. U studentskim danima, osnovnoj školi… »