Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 22.04.2017

Đorđević: U 2017. godini još 1.100 radnih mesta u Vojsci Srbije

Glas Zapadne Srbije 22.04.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević najavio je večeras u Beogradu da će Vojska Srbije (VS) ove godine primiti u radni odnos još 1.100 profesionalnih vojnika. Ministar je to rekao u Domu Garde, gde su on i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general… »

Besplatan prevoz do Takova

Glas Zapadne Srbije 22.04.2017
Na Dan opštine , u nedelju 23. aprila u Takovu se održava državna manifestacija povodom 202 godine od Drugog srpskog ustanka . Organizovan je besplatan autobuski prevoz za građane. Autobus će krenuti u 11.30 sa Trga kneza Mihaila. Glas zapadne Srbije… »

Deo Čačka sutra bez struje

Glas Zapadne Srbije 22.04.2017
Čačak - Zbog radova na rekonstrukciji dalekovoda 110kV koje izvodi Elektromreža Srbije (EMS) i zahtevanog beznaponskog stanja trafostanice Čačak 2, sutra će bez električne energije biti potrošači u Aveniji lipa (Bulevar Vuka Karadžića), na… »

Treći dan festivala na trgu

Glas Zapadne Srbije 22.04.2017
Gornji Milanovac - U Gornjem Milanovcu ovih dana odjekuju zvuci svetske muzike. Nakon Doma kulture, festival se seli na Gradski trg. Sve je spremno, ostaje samo da se uživa u trećem danu Srpskog festivala svetske muzike. U subotu 22. aprila celokupan… »

Ovo je oznaka koja vam ubuduće garantuje kvalitet bele tehnike

Glas Zapadne Srbije 22.04.2017
Građani Srbije će od sledećeg meseca moći da kupuju tehničku robu sa oznakom AAA koja će označavati da je ta oprema sigurna, kvalitetna i usaglašena sa evropskim standardima. Ova oznaka garantovaće da je tehnička roba prethodno prošla kontrolu… »

Opština Čajetina preuređuje centar Zlatibora

Glas Zapadne Srbije 22.04.2017
Čajetina - Direktorka javnog preduzeća iz Čajetine "Gold gondola Zlatibor" Bojana Božanić rekla je da je opština, osim izgradnje najduže gondole na svetu, pripremila nekoliko projekata za uređenje tog turističkog kraja da bi privukla milion… »

Ljubav u malinjaku

Glas Zapadne Srbije 22.04.2017
Kosjerić - Već nekoliko godina aprilski sneg pričinjava štetu u malinjacima i voću u Zapadnoj Srbiji, a proizvođači su saglasni da je ovo proleće, ipak najhladnija. Za brdovite krajeve u opštini Kosjerić maline nisu samo izvor prihoda za… »

Voće na drugačiji način

Glas Zapadne Srbije 22.04.2017
Topola - Topola je poznat voćarsko-vinogradarski kraj i baš tu u prestonici voća, Vladimir Jevtić se dosetio da od voća pravi nešto što drugima ne polazi za rukom. Vredne ruke stvaraju pravo remek delo. Vladimir kaže da mu se ova ideja sasvim… »

Malinama požutelo lišće, umanjen rod neizbežan

Glas Zapadne Srbije 22.04.2017
Ivanjica/Arilje - Poljoprivrednici iz Arilja i Ivanjice koji uzgajaju malinu primetili su da listovi ovog voća imaju boju koja je žuto-zelena, umesto normalne tamno-zelene, a uzrok može biti samo višednevno hladno vreme i mraz. U brdskim predelima… »

Petacima tri nova predmeta od septembra

Glas Zapadne Srbije 22.04.2017
Budući petaci biće prva generacija osnovaca koja će imati tri nova predmeta: to su informatika i računarstvo, tehničko i tehnologija i fizičko i zdravstveno vaspitanje, piše "Politika". Dosadašnji izborni predmeti kao što su čuvari prirode… »