Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 22.04.2017

MMF traži hitan sporazum o pomoći Grčkoj

Nova ekonomija 22.04.2017
Međunarodni monetarni fond (MMF) ocenio je da treba hitno postići sporazum o učešću te organizacije u planu pomoći Grčkoj i ponovio zahtev da Atina treba da obeća da će sprovesti reforme, da će se EU angažovati za "olakšavanje" duga Grčke… »

Država želi da pomogne pokretanju "start up" firmi za mlade poljoprivrednike

Nova ekonomija 22.04.2017
Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević izjavio je na otvaranju Agrobiznis konferencije, da je prvi put ministarstvo obezbedilo novac za pokretanje poljoprivrednih "start up" preduzeća za mlade poljoprivrednike. "Želimo da… »

Lončar: Novi zakon omogućiće veću dostupnost veštačke oplodnje

Nova ekonomija 22.04.2017
Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da će usvajanjem Predloga zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji biti dostupnija veštaka oplodnja, a zakon predviđa i osnivanje banke reproduktivnih tkiva u Srbiji. Lončar je u Skupštini… »

Na sudu dokazao da je dobio tumor od mobilnog telefona

Nova ekonomija 22.04.2017
Italijanski sud je, prvi u svetu, presudio da je korišćenje mobilnog telefona uzrokovalo nastanak benignog tumora Otkako je mobilnih telefona naučnici pokušavaju da utvrde da li njihovo preterano korišćenje na bilo koji način ugrožava ljudsko… »

Zakon o prinudnim upravnicima još se ne primenjuje

Nova ekonomija 22.04.2017
Zakon o stanovanju i održavanju zgrada, koji je stupio na snagu početkom ove godine, još uvek se ne primenjuje. Propratne uredbe koje prate taj zakon ne postoje, što otežava poslovanje firmama koje se bave pružanjem usluga profesionalnih upravnika… »

'Protest protiv diktature' danas u 17 časova kod SANU u znak podrške naučnicima

Nova ekonomija 22.04.2017
Protest protiv diktature održaće se danas u 17 časova kod SANU u znak podrške naučnicima. Organizatori protesta pozvali su sve koji danas dođu na protest da se po njegovom završetku upoznaju s njima i, ukoliko žele, aktivno uključe u… »