Izvor: RTS arhiva vesti 22.04.2017

Šutanovac i Janković – liderstvo i partnerstvo

RTS 22.04.2017
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac poručio je da će ta stranka biti "lider promena", a Saša Janković, kojeg su demokrate podržale na predsedničkim izborima, najavio strateško partnerstvo sa tom strankom. Šutanovac je u obraćanju… »

"Marš za nauku" – za bolje uslove za naučnike

RTS 22.04.2017
Istraživači i naučni radnici pridružili su se protestom ispred zgrade SANU "Maršu za nauku", kakav je danas održan u više stotina gradova širom planete. U svetu se tim protestima zahtevaju bolji uslovi rada i veća sredstva za standard pripadnika… »

Neredi u Varšavi zbog Frljićeve predstave

RTS 22.04.2017
Poljska policija je grubo rasterala aktiviste krajnje desnice koji su sprečili ulaz u pozorište u Varšavi gde se prikazivala predstava "Prokletstvo" hrvatskog reditelja Olivera Frljića koju Katolička crkva i konzervativne sredine u toj zemlji… »

Vremenska prognoza - 23. april

RTS 22.04.2017
Posle jednodnevnog podsećanja na proleće, nedelja nam ponovo donosi oblake i kišu. Na planinama je moguć sneg. Najviša temperatura 14 stepeni. Već od sutra više sunca i više temperature. Sredinom nedelje i do 26 stepeni.… »

Sutra izbori u jednom gradu i četiri opštine

RTS 22.04.2017
Lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Zaječara i skupština opština Vrbas, Odžaci, Kovin i Kosjerić, biće održani sutra. U Kovinu i Kosjeriću izbori su redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima vanredni. Lokalne izbore u tim… »

Dan sećanja na žrtve Holokausta

RTS 22.04.2017
Na komemorativnoj svečanosti na Starom sajmištu u Beogradu obeležen je Dan sećanja na žrtve Holokausta i genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata. Na spomen-kompleks vence su, osim porodica žrtava, položili predstavnici… »

Izvršni direktor MMF-a pohvalio rad Vlade Srbije

RTS 22.04.2017
Ministarstvo finansija saopštilo je da je izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Tao Zang pohvalio u Vašingtonu vredan rad Vlade Srbije u naporima da ojača domaću privredu i sprovede teške reforme. Zang je, na sastanku sa guvernerkom… »

Defilei vojnih orkestara povodom Dana Vojske

RTS 22.04.2017
Obeležavanju sutrašnjeg praznika - Dana Vojske Srbije - danas su se priključili i Vojni orkestar Niš i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije, promenadnim defileima ulicama Beograda i Niša, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Promenadni defile… »

Mešovita komisija razmatrala odnos Stepinca prema SPC

RTS 22.04.2017
Mešovita katoličko-pravoslavna komisija održala je sastanak čija tema je bio odnos zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi od 1941. do 1945. godine. Ta komisija Hrvatske biskupske konferencije i Srpske Pravoslavne… »

DSS: Predstavnik DSS-a u RIK-u glasao mimo odluke stranke

RTS 22.04.2017
Predstavnik Demokratske stranke Srbije u proširenom sastavu Republičke izborne komisije glasao je mimo odluke stranačkih organa i zbog povrede stranačke discipline biće sankcionisan, saopštio je v. d. predsednika DSS Miloš Jovanović. U saopštenju… »