Izvor: RTS arhiva vesti 22.04.2017

Šta sve lice govori

RTS 22.04.2017
Zbog čega ljudi u dužim vezama počinju da liče jedni na druge ‒ istraživali su biolozi sa Univerziteta u Liverpulu u saradnji sa naučnicima još dva univerziteta. Tokom istraživanja članovi tima tražili su od ispitanika da procene starost… »

Kao riba u vodi

RTS 22.04.2017
„Meni je najlepši upravo taj osećaj samog zaranjanja. Kad spustim glavu ispod vode, osećam da sam u svom svetu ‒ kao riba u vodiˮ, kaže za Internet portal RTS-a Gordana Karović, jedina žena podvodni arheolog u Srbiji. Potopljene ostatke… »

Pasulj pred maraton – tradicija u „Parking servisu“

RTS 22.04.2017
Više od 40 litara pasulja, koji je kuvan poslednja dva dana, posluženo je sinoć na Starom sajmištu radnicima „Parking servisa“ koji su radili na tome da staza za Beogradski maraton bude čista i uredna. Najduža trka, koja se danas održava 30… »

Besplatan vaj-faj stiže u Belu Palanku

RTS 22.04.2017
Građani koji su dobili nagrade u igri "Uzmi račun i pobedi" već uveliko koriste svoje poklone. Uskoro će i nagrade za najuspešnije opštine, to jest one iz kojih je poslato najviše računa, biti na raspolaganju građanima. Dvanaest opština dobilo… »

Otklanjaju se kvarovi u Ljuboviji, većina domaćinstava dobila struju

RTS 22.04.2017
Oko 750 od 1.000 domaćinstava u Ljuboviji dobilo je električnu energiju, a dežurne ekipe na terenu traže kvar na visokonaponskoj mreži kako bi struja stigla do svih meštana. Radove ekipa elektrodistribucije otežava sneg koji je dostigao metar… »

Boston i Oklahoma smanjili zaostatak, Klipersi poveli

RTS 22.04.2017
Košarkaši Bostona savladali su Bulse u Čikagu sa 104:87 i tako smanjili rezultat u seriji na 2:1. Oklahoma je učinila isto protiv Hjustona trijumfom na svom terenu od 115:113, dok su Klipersi uzvratili brejk "džezerima" slavljem u Juti od 111:106, za… »

Oprezno sa strujom – nelegalni priključci najrizičniji

RTS 22.04.2017
Bez struje je teško i kada nestane nakratko, ali nestručni priključci i neovlašćena potrošnja, pokušaj brze popravke kvara, često završi povredama i opekotinama, a nekada i smrtnim ishodom. Poslednji nemio događaj bio je u Aleksincu gde su od… »

Humana strana maratona – svaki kilometar pomaže

RTS 22.04.2017
Ovogodišnji Beogradski maraton je prilika da mnogi provere svoju izdržljivost, ali i humanost. Među trkačima naći će se plemeniti građani i predstavnici udruženja pacijenata. Oni će trčati najduže što mogu kako bi se jače i dalje čulo za… »

Senat apeluje na vladu da pomogne repatrijaciju češke manjine iz Srbije

RTS 22.04.2017
Odbor za dijasporu Senata češkog parlamenta apelovao je na vladu premijera Bohuslava Sobotke da pomogne Česima u Srbiji i organizuje repatrijaciju češke manjine koja se u 19. i početkom 20. veka doselila u Vojvodinu. Šef tog odbora, senator Tomaš… »

"Sećanje na Jasenovac dominantno političko, a ne ljudsko"

RTS 22.04.2017
Istoričar Dejan Ristić kaže za RTS da Jasenovac mora da postane mesto koje okuplja sve one koji iskreno žale za precima koji su stradali u sistemu logora smrti, ali i da okuplja sve pripadnike savremene generacije koji imaju znanje i svest o onome… »