Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 22.04.2017

Šutanovac i Janković – liderstvo i partnerstvo

RTS 22.04.2017
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac poručio je da će ta stranka biti "lider promena", a Saša Janković, kojeg su demokrate podržale na predsedničkim izborima, najavio strateško partnerstvo sa tom strankom. Šutanovac je u obraćanju… »

"Marš za nauku" – za bolje uslove za naučnike

RTS 22.04.2017
Istraživači i naučni radnici pridružili su se protestom ispred zgrade SANU "Maršu za nauku", kakav je danas održan u više stotina gradova širom planete. U svetu se tim protestima zahtevaju bolji uslovi rada i veća sredstva za standard pripadnika… »

Sutra izbori u jednom gradu i četiri opštine

RTS 22.04.2017
Lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Zaječara i skupština opština Vrbas, Odžaci, Kovin i Kosjerić, biće održani sutra. U Kovinu i Kosjeriću izbori su redovni, dok su izbori u Zaječaru, Vrbasu i Odžacima vanredni. Lokalne izbore u tim… »

Dan sećanja na žrtve Holokausta

RTS 22.04.2017
Na komemorativnoj svečanosti na Starom sajmištu u Beogradu obeležen je Dan sećanja na žrtve Holokausta i genocida nad Srbima, Romima i Jevrejima za vreme Drugog svetskog rata. Na spomen-kompleks vence su, osim porodica žrtava, položili predstavnici… »

DSS: Predstavnik DSS-a u RIK-u glasao mimo odluke stranke

RTS 22.04.2017
Predstavnik Demokratske stranke Srbije u proširenom sastavu Republičke izborne komisije glasao je mimo odluke stranačkih organa i zbog povrede stranačke discipline biće sankcionisan, saopštio je v. d. predsednika DSS Miloš Jovanović. U saopštenju… »

Izgoreo automobil kandidatu za odbornika u Odžacima

RTS 22.04.2017
Odbornik sa liste Demokratske stranke u Odžacima Miroslav Ilić kaže da mu je u dvorištu porodične kuće zapaljen automobil. U policiji ističu da, za sada, nema elemenata krivičnog dela i da se automobil "samozapalio". Miroslav Ilić je agenciji… »

Popović Ivković: Janković opsednut Nebojšom Stefanovićem

RTS 22.04.2017
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Biljana Popović Ivković saopštila je da bivši presednički kandidat Saša Janković treba da se opredeli da li želi saradnju s policijom ili samo želi da kritikuje MUP. "Kako je moguće da… »

LSV osudio izjavu Edija Rame

RTS 22.04.2017
Liga socijaldemokrata Vojvodine osudila je izjavu albanskog premijera Edija Rame da bi u budućnosti Albanija i Kosovo mogli da se ujedine u zajedničku državu ističući da je budućnost jugoistoka Evrope u saradnji i dobrosusedskim odnosima, a ne u… »

DJB: Pink i Tanjug kažnjeni po tužbi Saše Radulovića

RTS 22.04.2017
Viši sud u Beogradu usvojio je tužbe koje je Saša Radulović podneo protiv TV "Pink" i novinske agencije "Tanjug", saopštio je njegov pokret DJB. U saopštenju se navodi da je, po prvostepenim presudama, sud utvrdio da su Pink i Tanjug emitovanjem… »

Dodik i Vučić sutra u Donjoj Gradini

RTS 22.04.2017
U Donjoj Gradini će sutra biti obeležena godišnjica stradanja Srba u logoru Jasenovac, a kako je najavio predsednik RS Milorad Dodik, komemoraciji će, uz njega, prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić. "Važno je da svi zajedno odamo poštu… »