Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 22.04.2017

Posle duge pauze "Hurts" krenuo u napad na top-liste

RTS 22.04.2017
Najavljena kao „proslava individualnosti“, pesma "Beautiful Ones" stigla je na muzičke servise donoseći sa sobom prepoznatljivi sint-pop zvuk grupe "Hurts". Nova pesma dvojca "Hurts" bavi se temama ljubavi i mržnje, lepote i surovosti, koje se… »

Publika na nogama ispratila novu Vlatkovu avanturu

RTS 22.04.2017
Slavni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski nastupio je sinoć u Centru „Sava“ sa Big bendom Slovenačke vojske, pruživši publici skoro dvoipočasovno uživanje u jedinstvenom, zvučno spektakularnom događaju. Nadahnuta zajednička svirka… »

Bečki barmen Edin Mehić oslobođen kazne za podrigivanje

RTS 22.04.2017
Austrijski sud presudio je u korist bečkog barmena Edina Mehića, koji se žalio na kaznu koju mu je zbog glasnog podrigivanja u parku napisao policajac. Mehić (28) je pre nepunih godinu dana kažnjen sa 70 evra zbog podrigivanja u zabavnom parku… »

Ohridska šopska salata za Ginisa!

RTS 22.04.2017
Nekoliko kuvara i učenika Ugostiteljske škole „Vančo Pitoševski“ iz makedonskog grada Ohrida ušlo je u Ginisovu knjigu rekorda nakon što su napravili šopsku salatu od 202 kilograma i 86 grama. Inicijativu za pravljenje divovske šopske salate u… »

„Noćni menadžer“ od večeras na RTS-u

RTS 22.04.2017
Pošto je pokorila Evropu i Ameriku, hit serija „Noćni menadžer“ u režiji oskarovke Suzan Bir, od večeras i na RTS-u. Subotom i nedeljom od 22 sata na Drugom programu biće prikazano šest epizoda adaptacije špijunskog remek dela Džona le Karea… »

Džek Nikolson napunio 80 godina

RTS 22.04.2017
Trostruki dobitnik Oskara, američki glumac Džek Nikolson danas je postao osamdesetogodišnjak. Od 1969. godine i uloge u filmu „Goli u sedlu“ ne prestaje da fascinira ljubitelje sedme umetnosti. Čuveni holivudski glumac rođen je 22. aprila 1937… »

„Kasinijevo“ gorivo neće ugroziti vanzemaljski život na Saturnovim mesecima

RTS 22.04.2017
Nasina letelica „Kasini“ iskoristila je gravitaciju Titana kako bi ubrzala kretanje i brže se primakla Saturnu. Prilikom kontakta sa šestom planetom Solarnog sistema sonda će u potpunosti izgoreti. Pre samouništenja, „Kasini“ će provesti neko… »

Marševima obeležen Dan planete Zemlje

RTS 22.04.2017
Širom sveta obeležava se Dan planete Zemlje, a ovogodišnja tema je „Ekološka i klimatska pismenost“. „Obrazovanje je osnova za napredak. Moramo da osnažimo ljude znanjem i podstaknemo na akciju u odbrani životne sredine“, saopštile su… »

Novi incident na američkim letovima – stjuard udario putnicu kolicima za bebe

RTS 22.04.2017
Američka avio-kompanija „Amerikan erlajns“ suspendovala je jednog svog radnika, nakon što se na društvenim mrežama pojavio video-snimak na kojem se vidi kako učestvuje u svađi u avionu te kompanije, u koji je uključeno i nekoliko putnika i… »

Kendrik Lamar objavio novi album

RTS 22.04.2017
Hip hop umetnik Kendrik Lamar objavio je svoj četvrti studijski album "DAMN.". Novo izdanje je najavio singlom "Humble" za koji je snimio i prateći video-spot krajem marta. Kendrik Lamar je američki reper koji je u toku svoje karijere osvojio sedam… »