Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 22.04.2017

Neredi u Varšavi zbog Frljićeve predstave

RTS 22.04.2017
Poljska policija je grubo rasterala aktiviste krajnje desnice koji su sprečili ulaz u pozorište u Varšavi gde se prikazivala predstava "Prokletstvo" hrvatskog reditelja Olivera Frljića koju Katolička crkva i konzervativne sredine u toj zemlji… »

Sud u Čikagu: Rod Blagojević podučavao zatvorenike istoriji, osnovao bend, ali...

RTS 22.04.2017
Apelacionom sudu u Čikagu trebalo je tri dana da odbije zahtev za ponovno suđenje bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću (60). Sud je ocenio da je 14 godina zatvora za korupciju, na koliko je osuđen, stroga kazna, ali da ne prelazi okvire… »

Tramp: S Merkelovom sam imao "neverovatnu hemiju"

RTS 22.04.2017
Zbog razlike u stavovima o NATO-u i imigracijama nisam očekivao da ću imati tako dobru hemiju sa Angelom Merkel, rekao je američki predsednik Donald Tramp. Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je, od svih svetskih lidera, osetio "najbolju… »

Papa: Neki izbeglički centri su koncentracioni logori

RTS 22.04.2017
Odajući počast hrišćanskoj ženi, koja je pred svojim suprugom muslimanom ubijena zbog svoje vere, papa Franja je opisao neke od prihvatnih centara za izbeglice kao "koncentracione logore". "Ti prihvatni centri – toliko je koncentracionih logora… »

Si-En-En: Rusija koristila Trampove savetnike da utiče na izbore

RTS 22.04.2017
Ruski operativci su pokušali da se infiltriraju u kampanju sadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa preko njegovih savetnika, uključujući i savetnika za spoljnu politiku Kartera Pejdža, prenosi "Si-En-En". Si-En-En tvrdi da su se te informacije… »

Špigl: Nemački obaveštajci špijunirali Interpol i Evropol

RTS 22.04.2017
Nemačka spoljna obaveštajna služba BND godinama je špijunirala međunarodnu kriminalističku policijsku organizaciju Interpol i njene oficire zbog veza u više desetina zemalja poput Austrije, Grčke i SAD, objavio je nemački magazin "Špigl". Kako… »

U planu modernizacija "Admirala Kuznjecova"

RTS 22.04.2017
Rusija planira da u septembru započne remont a ujedno i modernizaciju nosača aviona "Admiral Kuznjecov" na brodogradilištu kod Murmanska. Troškovi modernizacije će iznositi skoro 700 miliona dolara. "U septembru će Zvezdočka potpisati sa flotom… »

U napadu talibana stradalo više od 100 avganistanskih vojnika

RTS 22.04.2017
Avganistansko ministarstvo odbrane saopštilo je novi bilans žrtava napada talibana na vojnu bazu na severu te zemlje - ranjeno je ili poginulo više od stotinu vojnika. To je prvo zvanično saopštenje avganistanskih vlasti posle napada na bazu u gradu… »

NATO sve češće presreće ruske avione

RTS 22.04.2017
Sve više aviona NATO presreće ruske vojne avione u jeku tenzija između SAD i Rusije, a samo u 2016. godini zabeleženo je 780 ovakvih incidenata, što je najviše od kraja "Hladnog rata", piše "Indipendent". U 2015. godini, zabeleženo je gotovo… »

Dojče vele: Vikiliks mora postojati

RTS 22.04.2017
Hapšenje Džulijana Asanža je prioritet za SAD, rekao je ministar pravosuđa Džef Sešns. Matijas fon Hajn smatra da je takav stav prema osnivaču "Vikiliksa" napad na slobodu medija. Vikiliks je neprijatan. Pre svega za organizacije koje imaju veliku… »