Izvor: SEEbiz arhiva vesti 22.04.2017

Janković: Očekujem da ću biti strateški partner Demokratske stranke

SEEbiz 22.04.2017
BEOGRAD - Bivši kandidat za predsednika Srbije Saša Janković zahvalio je danas Demokratskoj stranci za podršku na izborima održanim 2. aprila i izrazio uverenje da će i ubuduće saradjivati. "Hvala vam Demokratska stranko u moje ime i u ime građana… »

Prosvjedi poljske krajnje desnice protiv Frljićeve predstave

SEEbiz 22.04.2017
VARŠAVA - Poljska policija je u petak grubo rastjerala aktiviste krajnje desnice koji su zapriječili ulaz u kazalište u Varšavi gdje se prikazivala predstava u kojoj glumica simulira oralni seks s kipom svetog pape Ivana Pavla II., javlja francuska… »

Otpušteni inženjeri: NIS uništava srpska naftna polja

SEEbiz 22.04.2017
BEOGRAD - NIS u Srbiji eksploatiše domaća naftna polja metodom koja u svetu nije dozvoljena, pa preti realna opasnost da naša zemlja za nekoliko godina ostane bez sopstvenih zaliha nafte. Kako saznaje "Blic", reč je o takozvanom frakturiranju, sistemu… »

Mihajlović: Novi premijer treba da bude iz SNS

SEEbiz 22.04.2017
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da i nov premijera treba da bude iz Srpske napredne stranke (SNS), mada ona "nema ništa protiv" da Socijalistička partija Srbije (SPS) preuzme više odgovornosti u novoj Vladi Srbije… »

Radnici Goše u štrajku do 5. maja kada očekuju Vučića

SEEbiz 22.04.2017
BEOGRAD - Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" odlučili su da štrajkuju do 5. maja kada očekuju novu posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik Štrajkačkog odbora u Goši Milan Vujčić rekao je da novi generalni direktor tog… »

Frikom bi se mogao naći na meti stranih kupaca

SEEbiz 22.04.2017
BEOGRAD - Postoje srpski privrednici koji su zainteresovani su za kupovinu delova posrnulog hrvatskog koncerna Ivice Todorića, ali ne žele o tome i javno da govore. Brojni srpski privrednici su voljni da u svoj portfolio uvrste i neku od kompanija iz… »

Bernardić: SDP neće biti na službenoj komoraciji žrtvama Jasenovca

SEEbiz 22.04.2017
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija kako SDP neće biti na službenoj komemoraciji jasenovačkim žrtvama, nego će se pokloniti žrtvama koncentracijskog logora iz Drugog svjetskog rata odati zajedno… »

Savić: Agrokor će sigurno bankrotirati

SEEbiz 22.04.2017
BEOGRAD - Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Ljubodrag Savić izjavio je da nema nikakvu dilemu da će hrvatski koncern Agrokor, pre ili kasnije, bankrotirati. "Nešto od njega će verovatno preživeti, ali dug je do te mere visok, obaveze su šest… »

Pence: SAD će poštovati sporazum o izbjeglicama s Australijom

SEEbiz 22.04.2017
SYDNEY - Američki potpredsjednik Mike Pence kazao je u subotu da će SAD poštovati kontroverzni dogovor o izbjeglicama s Australijom kojeg je američki predsjednik Donald Trump nazvao "glupim" i koji predviđa da SAD prihvati 1250 tražitelja azila… »

Trump potpisao naredbe koje ciljaju na porezno rasterećenje

SEEbiz 22.04.2017
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump potpisao je u petak tri naredbe kao dio svojih nastojanja da ukine neke financijske propise i olakša porezni teret. To je dio njegove šire namjere da ojača američko gospodarstvo, rekao je Trump prije… »