Izvor: Sputnik arhiva vesti 22.04.2017

Filip Vujanović o NATO referendumu: Pre četiri godine sam mislio...

Sputnik 22.04.2017
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da nema potrebe da se zbog NATO-a raspisuje referendum. On je podsetio da je pre četiri godine mislio da je referendum najbolji način da se iskaže volja građana o ulasku Crne Gore u NATO, ali se… »

BiH na 7. mestu u svetu po broju boraca u DAEŠ-a, Srbija na 19.

Sputnik 22.04.2017
Prema broju osoba koje su se priključile DAEŠ-u, u odnosu na opštu populaciju, Bosna i Hercegovina se nalazi na sedmom mestu, podaci su američke Nacionalne kancelarije za ekonomska istraživanja, koje su objavili sarajevski mediji. Prema tom… »

OEBS: Fotelje ugrožavaju političku stabilnost BiH

Sputnik 22.04.2017
Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izjavio je u Bijeljini da je tužna činjenica da na nivou BiH više nema političke stabilnosti, kao i da u Savetu ministara i Predsedništvu BiH više nema konsenzusa niti kompromisa. Prema njegovim rečima… »

Papa „meri“ odnos Stepinca prema srpskoj crkvi

Sputnik 22.04.2017
U Biskupskom dvoru u Požegi završen je četvrti sastanak Mešovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske pravoslavne crkve, čiji je zadatak da zajednički razmotri lik kardinala Alojzija Stepinca pre, za vreme i posle Drugog svetskog rata… »

Liturgija u pomen jasenovačkim žrtvama: Okrenuti se budućnosti, prošlost ne zaboraviti

Sputnik 22.04.2017
U Hramu Svetog proroka Ilije u mestu Mlaka, kod Jasenovca, održana je sveta arhijerejska liturgija u pomen na nevine žrtve ustaških logora Jasenovac i Donja Gradina. Liturgiju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a molitveno sećanje… »

Katolička crkva: Frljić vređa osećaje vernika

Sputnik 22.04.2017
Splitsko-makarska nadbiskupija izrazila je danas nezadovoljstvo zbog uvrštavanja predstave „Naše nasilje i vaše nasilje“ autora Olivera Frljića u repertoar festivala hrvatske drame „Marulićevi dani“, navodeći da ta predstava vređa osećaje… »

Tramp otkrio zbog čega se nije rukovao sa Merkelovom

Sputnik 22.04.2017
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da prilikom susreta sa Angelom Merkel u Vašingtonu nije pružio ruku nemačkoj kancelarki jer nije čuo da to treba da uradi. „Neko je viknuo: ’Rukujte se sa njom, rukujte se sa njom‘, ali ja to nisam čuo… »

Umetnik posle tri nedelje sedenja na jajima „izlegao“ 10 pilića

Sputnik 22.04.2017
Iz deset kokošijih jaja, koja je francuski umetnik Abraham Poenševal, u sklopu jednog od svojih performansa, tri nedelje grejao telesnom temperaturom zatvoren u staklenom terarijumu Muzeja moderne umetnosti u Parizu, izlegli su se pilići. Kada je… »

Britanske poreske muke uoči izbora

Sputnik 22.04.2017
Britanska premijerka Tereza Mej odbila je da isključi mogućnost povećanja poreza ukoliko pobedi na parlamentarnim izborima 8. juna, nakon što je ministar finansija iz njene Vlade rekao da je finansijski plan ograničio njegovu mogućnost da upravlja… »

Fotografu MIA „Rosija sevodnja“ nagrada „Vorld pres foto“

Sputnik 22.04.2017
Fotoreporteru MIA „Rosija sevodnja“ Valeriju Meljnikovu u Amsterdamu je uručena nagrada „Vorld pres foto“ za seriju fotografija „Crni dani Ukrajine“ u kategoriji „Dugoročni projekti“. Ovo je druga godina uzastopno da fotografi MIA… »