Izvor: Studio B arhiva vesti 22.04.2017

Komoracija žrtvama Jasenovca u organizaciji SNV

Studio B 22.04.2017
Kolonom sećanja prema spomeniku Kameni cvet u Spomen-području Jasenovac danas oko podne počela je komemoracija žrtvama tog koncentracionog logora u Drugom svetskom ratu koju su organizovali Srpsko narodno veće i Savez antifašističkih boraca i… »

Mur: Na nivou BiH nema više političke stabilnosti

Studio B 22.04.2017
Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur izjavio je danas u Bijeljini da je tužna činjenica da na nivou BiH više nema političke stabilnosti, kao i da u Savetu ministara i Predsedništvu BiH više nema konsenzusa niti kompromisa. Prema njegovim rečima… »

U Mlaki održana liturgija u pomen jasenovačkim žrtvama

Studio B 22.04.2017
U hramu Svetog proroka Ilije u mestu Mlaka, kod Jasenovca, danas je održana sveta arhijerejska liturgija u pomen na nevine žrtve ustaških logora Jasenovac i Donja Gradina. Liturgiju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, a molitveno… »

Zemun, Surčin, Novi Beograd bez vode zbog radova

Studio B 22.04.2017
Zbog neodložnih radova na Proizvodnom pogonu „Bežanija“ od subote 22. aprila u 23.00 sata do nedelje 23. aprila u 12.00 sati doći će do prekida u snabdevanju vodom ili će pad pritiska osetiti potrošači na opštinama Novi Beograd, Zemun i… »

Počasna paljba povodom Dana Vojske Srbije

Studio B 22.04.2017
Po naređenju predsednika Republike Tomislava Nikolića, a u prisustvu velikog broja građana, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, sa 10 plotuna iz šest artiljerijskih oruđa, izvedena je počasna paljba povodom Dana Vojske Republike Srbije. Počasnom… »

Kukolj prvak Evrope u džudou

Studio B 22.04.2017
Srpski reprezentativac u džudou Aleksandar Kukolj postao je prvak Evrope na šampionatu u Varšavi. On je u kategoriji do 90 kilograma u finalu turnira u Poljskoj pobedio Aksela Kležera iz Francuske. Kukolj je na putu do zlatne medalje ranije pobedio… »

Opština Palilula organizovala Sajam srednjih škola

Studio B 22.04.2017
Gradska opština Palilula organizovala je danas Sajam srednjih škola u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, na kome je učestvovalo 17 beogradskih srednjih škola. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr Sajam je obišao i predsednik opštine Palilula Aleksandar… »

Mali istrčao polumaraton: Osmesi iz Beograda otišli u svet

Studio B 22.04.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istrčao je polumaratonsku trku na 30. Beogradskom maratonu u vremenu od dva sata i četiri minuta, ali i promovisao zdrav stil života kao jedan od aktera spektakla u Beogradu. „Prvi put sam učestvovao u… »

Beogradski čitač: 24 sata poezije i proze

Studio B 22.04.2017
Povodom Svetskog dana knjige, tim kulturološkog projekta „Beogradski čitač“ i ove godine organizuje nesvakidašnju manifestaciju – književni maraton, u neprekidnom trajanju od 24 sata. Drugi književni maraton će svečano večeras u 18 časova… »

Zemunski osnovci na testu poznavanja saobraćajnih propisa

Studio B 22.04.2017
Četrdesetosma opštinska smotra „Šta znaš o saobraćaju“ održana je u OŠ „Svetozar Miletić“ u Zemunu. Đaci iz 12 osnovnih škola pokazali su zavidno znanje iz poznavanja saobraćajnih pravila i spretnost u vožnji bicikla na poligonu… »