Kultura arhiva vesti 22.04.2017

VIDEO: Ema Votson u novom filmu u nešto drugačijem izdanju

Radio 021 22.04.2017
Nakon velikog uspeha koji je postigla u dosadašnjim filmovima i poslednjem Diznijevom rimejku "Lepotica i zver", glumica Ema Votson glumi u novom potencijalnom filmskom hitu. Votsonovu ćemo u filmu "The Circle" gledati u ulozi mlade radnice u… »

Ljubivoje Ršumović otvorio "Književni maraton"

RTV 22.04.2017
BEOGRAD - Nekada se čojstvo i junaštvo merilo time da li znamo napamet "Gorski vijenac" ili "Početak bune protiv dahija", Đuru jakšića i Jovana Jovanovića Zmaja, a danas neka druga znanja čine vrednosnu lestvicu, kazao je večeras pesnik Ljubivoje… »

Stefanovski oduševio novom avanturom

RTV 22.04.2017
BEOGRAD - Slavni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski nastupio je sinoć u Sava Centru sa Big bend orkestrom Slovenske vojske kojim je dirigovao Rudolf Gas. Big bend je otvorio koncert numerama "A Few Good Men" Kordona Gudvina i "One more once" Mišela… »

Sahranjen Raša Popov

Mondo 22.04.2017
Čika Raša, junak mnogih detinjstava, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana. Radivoj Raša Popov sahranjen je u subotu na beogradskom Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana. "Otišao je čarobnjak reči" U podne je održano opelo u Crkvi svetog… »

Luisa Valensuela: Žene menjaju planetu

B92 22.04.2017
rgentinska književnica Luisa Valensuela, gošća 11. Prosefesta: Spisateljice promišljaju sebe i književnost na vizionarski način. Piše: J. Simić Izvor: novosti.rs "Postmodernizam je iz književnosti prešao u politiku. Ono što je nekada bio… »

"Bio je kao svetac": Kolege, porodica i prijatelji oprostli se od Čika Raše, opelo održao njegov sin sveštenik (video)

Blic 22.04.2017
Oko stotinak prijatelja, kolega, članova porodice i poštovalaca lika i dela Raše Popova, književnika, dečjeg pisca, glumca i novinara, okupilo se danas na Novom groblju gde je u Aleji velikana sahranjen omiljeni junak iz detinjstva mnogih generacija… »

Slavni Džek Nikolson napunio 80 godina

B92 22.04.2017
Poznati američki glumac Džek Nikolson, trostruki dobitnik Oskara, danas puni 80 godina. Nikolson, rođen 22. aprila 1937. u Nju Džersiju postao je svetski poznat 1969. ulogom provincijskog advokata u filmu "Goli u sedlu". Glumac je ostvario niz… »

Umetnik posle tri nedelje sedenja na jajima „izlegao“ 10 pilića

Sputnik 22.04.2017
Iz deset kokošijih jaja, koja je francuski umetnik Abraham Poenševal, u sklopu jednog od svojih performansa, tri nedelje grejao telesnom temperaturom zatvoren u staklenom terarijumu Muzeja moderne umetnosti u Parizu, izlegli su se pilići. Kada je… »

Ovo o prinsu nismo znali: Nekada je bio toliko siromašan da je mirisao hranu!

Kurir 22.04.2017
Prošlo je godinu dana od smrti talentovanog muzičara Prinsa, od kada su počele da se pojavljivuju manje poznate činjenice iz njegovog života, pa se čak i njegova bivša supruga Majte Garsija odvažila da napiše knjigu. I dok znamo sve njegove… »

Definisati kulturno jezgro i prostor

Politika 22.04.2017
I dalje moramo da čujemo reči mudrih Grka: „Ako Atina ostane bez obućara, ići će bosa, ako ostane bez krojača ići će gola, a ako ostane bez kulture, Atine neće biti”. (Foto Tanjug) Kada sam pozvan da u pet tačaka pobrojim ono što vidim kao… »