Politika arhiva vesti 22.04.2017

Janković izrazio uverenje da će sarađivati sa DS

Beta 22.04.2017
Bivši kandidat za predsednika Srbije Saša Janković zahvalio je danas Demokratskoj stranci za podršku na izborima održanim 2. aprila i izrazio uverenje da će i ubuduće saradjivati. "Hvala vam Demokratska stranko u moje ime i u ime gradjana Srbije… »

Saša Janković ide u Brisel da "predstavi alternativu Vučiću i diktaturi"

Vesti online 22.04.2017
Kandidat na proteklim predsedničkim izborima Saša Janković najavio je da sledeće nedelje ide u Brisel, gde će razgovarati sa nekim parlamentarcima u Evropskom parlamentu i predočiti im da u Srbiji postoji alternativa. - Ovi predsednički izbori su… »

Još jedan protest završen, naučnici i studenti prodefilovali gradom, zakazn novi protest

Vesti online 22.04.2017
Naučnici i istraživači iz Srbije okupili su se ispred zgrade SANU u "Maršu za nauku" u globalnom protestu naučnika i u drugim zemljama da bi se odbranila ključna ulogu koju nauka ima za društvo. U tome su im se pridružili demonstranti protesta… »

SNS pobedila u Vrbasu, Odžacima i Kosjeriću

RTV 22.04.2017
VRBAS, ODŽACI, KOVIN, KOSJERIĆ, ZAJEČAR - Danas su održani lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Zaječara i skupština opština Vrbas, Odžaci, Kovin i Kosjerić. Prema preliminarnim rezultatima izbornog štaba SNS-a u Vrbasu, najviše glasova… »

Ne smemo da poistovetimo žrtve i dželate

Večernje novosti 22.04.2017
Dan sećanja na Holokaust i genocid u Drugom svetskom ratu polaganjem venaca obeležen danas u logoru staro sajmište na Novom Beogradu. Komemoracija u spomen svim Srbima, Jevrejima, Romima. PROŠLE su samo 72 godine od juriša logoraša željnih slobode… »

DSS: Naš predstavnik u proširenom sastavu RIK glasao mimo odluke stranke

Blic 22.04.2017
Predstаvnik Demokratske stranke Srbije (DSS) u proširenom sаstаvu Republičke izborne komisije (RIK) glаsаo je mimo odluke strаnаčkih orgаnа i zbog povrede stranačke discipline biće sankcionisan, saopštio je danas v. d. predsednika DSS… »

Pink i Tanjug kažnjeni po tužbi Saše Radulovića

Radio 021 22.04.2017
Viši sud u Beogrаdu usvojio je tužbe koje je Sаšа Rаdulović podneo protiv Televizije Pink i novinske аgencije Tаnjug. U saopštenju pokreta Dosta je bilo se navodi da je, po prvostepenim presudаmа, sud utvrdio dа su Pink i Tаnjug… »

EU nam preti: "Fokusirajte se na svoje zadatke..."

Pravda 22.04.2017
Izjave koje se mogu tumačiti kao političko mešanje u unutrašnja pitanja susednih zemlja nisu od pomoći izgradnji dobrosusedskih odnosa u regionu, ponovila je stav Evropske unije portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić. Umesto zapaljivih… »

Patrijarh: Nisam zabrinut, o "velikoj Albaniji" mogu da maštaju

RTV 22.04.2017
BEOGRAD - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je, povodom najnovijih izjava albanskih lidera, da o "velikoj Albaniji" mogu da maštaju, ali da od toga - nema ništa. "Srbija treba da nađe sredstva da se na diplomatski način odupre svemu… »

Odborniku DS zapaljen auto uoči izbora u Odžacima

Novi magazin 22.04.2017
Odborniku sa liste Demokratske stranke (DS) u Odžacima Miroslavu Iliću zapaljen je automobil u dvorištu porodične kuće. Auto je, kako je Ilić izjavio, zapaljen sinoć, a nepoznati počinioci pokušali su da ga zapale dva puta. Ilić je agenciji Beta… »