Politika arhiva vesti 22.04.2017

Janković: Očekujem da ću biti strateški partner Demokratske stranke

SEEbiz 22.04.2017
BEOGRAD - Bivši kandidat za predsednika Srbije Saša Janković zahvalio je danas Demokratskoj stranci za podršku na izborima održanim 2. aprila i izrazio uverenje da će i ubuduće saradjivati. "Hvala vam Demokratska stranko u moje ime i u ime građana… »

Saša Janković ide u Brisel da "predstavi alternativu Vučiću i diktaturi"

Vesti online 22.04.2017
Kandidat na proteklim predsedničkim izborima Saša Janković najavio je da sledeće nedelje ide u Brisel, gde će razgovarati sa nekim parlamentarcima u Evropskom parlamentu i predočiti im da u Srbiji postoji alternativa. - Ovi predsednički izbori su… »

Završen 20. Protest protiv diktature, podrška Maršu za nauku

Danas 22.04.2017
Završen je 20. Protest protiv diktature, kao i predhodnih 19 skup se razišao ispred skupštine Srbije. Ovaj protest krenuo je od Srpske akademije nauka i umetnosti, time su demonstranti podržali današnji Marš za nauku koji je organizovao Institut za… »

U nedelju lokalni izbori u pet opština

Beta 22.04.2017
Lokalni izbori biće održani u nedelju u Zaječaru, Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima. Pravo glasa na lokalnim izborima u Zaječaru ima ukupno 53.288 gradjana a na izborima učestvuje devet izbornih lista. U Kosjeriću je u birački spisak… »

Obeležen Dan sećanja na žrtve Holokausta

RTV 22.04.2017
BEOGRAD - Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu obeležen je danas polaganjem venaca i odavanjem počasti kod Spomenika žrtvama u okviru kompleksa logora Staro sajmište na Novom Beogradu. Državnu… »

DSS: Predstavnik DSS u proširenom sastavu RIK glasao mimo odluke stranke

Beta 22.04.2017
Predstаvnik Demokratske stranke Srbije (DSS) u proširenom sаstаvu Republičke izborne komisije (RIK) glаsаo je mimo odluke strаnаčkih orgаnа i zbog povrede stranačke discipline biće sankcionisan, saopštio je danas v.d. predsednika DSS Miloš… »

DSS: Predstavnik DSS u proširenom sastavu RIK glasao mimo odluke stranke

Novi magazin 22.04.2017
Predstаvnik Demokratske stranke Srbije (DŠ) u proširenom sаstаvu Republičke izborne komisije (RIK) glаsаo je mimo odluke strаnаčkih orgаnа i zbog povrede stranačke discipline biće sankcionisan, saopštio je danas v.d. predsednika DŠ Miloš… »

Albanci prete, EU nema: Reforme i saradnja, umesto zapaljivih izjava

Večernje novosti 21.04.2017
Izjave koje se mogu tumačiti kao političko mešanje u unutrašnja pitanja susednih zemlja nisu od pomoći izgradnji dobrosusedskih odnosa u regionu, ponovila je danas stav EU portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič. Izjave koje se mogu tumačiti… »

Albanci mogu samo da maštaju o "Velikoj Albaniji"

Vesti online 22.04.2017
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je, povodom najnovijih izjava albanskih lidera, da o "Velikoj Albaniji" mogu da maštaju, ali da od toga - nema ništa. - Srbija treba da nađe sredstva da se na diplomatski način odupre svemu ovome -… »

Odborniku DS zapaljen auto uoči izbora u Odžacima

Novi magazin 22.04.2017
Odborniku sa liste Demokratske stranke (DS) u Odžacima Miroslavu Iliću zapaljen je automobil u dvorištu porodične kuće. Auto je, kako je Ilić izjavio, zapaljen sinoć, a nepoznati počinioci pokušali su da ga zapale dva puta. Ilić je agenciji Beta… »