Svet arhiva vesti 22.04.2017

Neredi u Varšavi zbog Frljićeve predstave

RTV 22.04.2017
VARŠAVA - Poljska policija je sinoć grubo rasterala aktiviste krajnje desnice koji su sprečili ulaz u pozorište u Varšavi gde se prikazivala predstava "Prokletstvo" hrvatskog reditelja Olivera Frljića koju Katolička crkva i konzervativne sredine u… »

Trajekt udario u mol, širi se naftna mrlja! Video

Mondo 22.04.2017
Na Kanarskim ostrvima dogodila se tragedija kada je trajekt udario u mol - povređeno je 13 osoba, a ona što posebno brine je kilometarska naftna mrlja, jer je trajekt prilikom udara zakačio naftovod. Foto: Printscreen/YouTube Timovi za vanredne… »

Odbijen zahtev Blagojevića za novo suđenje

RTV 22.04.2017
ČIKAGO - Apelacionom sudu u Čikagu trebalo je tri dana da odbije zahtev za ponovno suđenje bivšem guverneru Ilinoisa Rodu Blagojeviću (60). Sud je ocenio da je14 godina zatvora za korupciju, na koliko je osuđen, stroga kazna, ali da ne prelazi… »

Tramp otvorio dušu: Sa Angelom Merkel imam "hemiju"! (video)

Pravda 22.04.2017
Donald Tramp je u intervjuu za AP priznao da od svih svetskih lidera najbolju "hemiju" oseća u razgovoru sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel. Prema njegovim rečima, on nije očekivao da će tako biti. - Angela Merkel i ja se razilazimo u pogledu… »

Papa: Neki izbeglički centri su koncentracioni logori

Politika 22.04.2017
VATIKAN - Papa Franja je opisao neke od prihvatnih centara za izbeglice kao „koncentracione logore”, dok je odavao počast nepoznatoj hrišćanskoj ženi koja je pred svojim suprugom muslimanom ubijena zbog svoje vere. „Ti prihvatni centri - toliko… »

Seul podigao stepen pripravnosti na najviši nivo

Al Jazeera 22.04.2017
Pjongjang će obilježiti godišnjicu osnivanja Narodne armije i vojnim vježbama, istovremeno s vježbama Južne Koreje i SAD-a. Južna Koreja podignula je stupanj pripravnosti na najvišu razinu, uoči još jedne važne godišnjice koju će Sjeverna… »

Hiljade talibanskih boraca ušlo u Nemačku sa migrantima?

Vesti online 22.04.2017
Federalna kancelarija za migracije i izbeglice Nemačke obavestila je bezbednosne zvaničnike da se hiljade migranata identifikovalo kao bivši talibanski pobunjenici tokom procesa za dobijanje azila, navodi se u Špiglu, prenosi Rojters. U magazinu se… »

Rumunski graničari našli 111 migranata u kamionu

Novi magazin 22.04.2017
Rumunska granična policija otkrila je 111 migranata, sakrivenih u velikom kamionu, i sprečila ih da napuste Rumuniju i upute se ka Zapadnoj Evropi, saopšteno je danas. Policija je grupu migranata, naguranu u kamion, starosti od dve do 53 godine, našla… »

CNN: Rusija pokušala da utiče na Trampove savetnike tokom kampanje

Blic 22.04.2017
Ruski agenti pokušali su da utiču na predsedničku kampanju Donalda Trampa prošle godine putem njegovih bliskih saradnika, među kojima je Trampov bivši savetnik za spoljnu politiku Karter Pejdž, prenela je danas američka televizijska mreža Si En… »

U demonstracijama u Karakasu poginulo najmanje 12 osoba

Danas 21.04.2017
U demonstracijama u Karakasu poginulo je najmanje 12 osoba. Kako javljaju strani mediji, Veneculeu potresa politička kriza, a nasilje je izbilo posle demonstracija desetina hiljada pristalica opozicije koji zahtevaju od vlasti, koju smatraju… »