Nauka & Tehnologija arhiva vesti 22.04.2017

Call of Duty potvrđen - više informacija uskoro

Mondo 22.04.2017
Call of Duty je potvrđen da se vraća u Drugi svetski rat, a više informacija imaćemo za par dana. Posle nekoliko godina provedenih u budućnosti, Call of Duty franšiza se vraća u prošlost sa Call of Duty: WWII. Activision je najavio potpuno… »

VIDEO: Fejsbuk nam donosi komunikaciju u virtuelnoj realnosti

Radio 021 22.04.2017
Facebook je nedavno najavio VR aplikaciju pod nazivom Spaces, a nova aplikacija predstavlja još jedan način druženja sa prijateljima, ali ovaj put u virtualnoj stvarnosti. Facebook Spaces započinje sa avatarom kojeg kreirate i prilagođavate prema… »

VIDEO: Osmišljena "virtuelna limunada" koju možete da pošaljete prijateljima

Radio 021 22.04.2017
Izgleda kao limunada, ima ukus kao limunada, ali je voda - tako se ukratko može opisati "virtuelna limunada" koju su osmislili istraživači iz Singapura. Cilj ovog izuma je digitalno čašćavanje prijatelja pićem u budućnosti. Elektrode u "virtuelnoj… »

Naučnici širom sveta protestima obeležavaju Dan planete Zemlje

B92 22.04.2017
Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan planete Zemlje, 22. april, kao podsetnik da Zemlja i njeni ekosistemi daju život, saopštile su Ujedinjene nacije. "Međunarodni dan planete Zemlje nam omogućava da podignemo svest javnosti i ukažemo na… »

Aleksandar Kukolj prvak Evrope u džudou

Radio 021 22.04.2017
Srpski reprezentativac u džudou Aleksandar Kukolj postao je prvak Evrope na šampionatu u Varšavi. On je u kategoriji do 90 kilograma u finalu turnira u Poljskoj pobedio Aksela Kležera iz Francuske. Da bi stigao do zlatnog odličja Kukolj je morao da… »

Poručio "krim je Rusija": Ovaj kandidat za predsednika Francuske ne voli gejeve, ni sankcije Rusiji

Pravda 22.04.2017
Kampanja za predsedničke izbore u Francuskoj bila je veoma burna. Svoje programe je predstavilo 11 kandidata, od kojih se samo četvoro izdvojilo kao apsolutni favoriti. Među njima je i Fransoa Fijon koji je član Unije za narodni pokret, jedne od dve… »

Kako kriminalci komuniciraju na internetu

Mondo 22.04.2017
Jedan komunikacioni program se posebno izdvaja kao omiljeni kod kriminalnog "miljea" širom sveta. Sajber kriminal je poslednjih godina u strahovitom porastu, čak je postao jednak problem kao i kriminal u stvarnom životu, mada mnogi smatraju da je… »

AVG za optimizaciju računara

PC Press 22.04.2017
Kompanija AVG Technologies je nekada bila poznata u svetu softvera za zaštitu računara, da bi je kasnije preuzela druga poznata antivirusna kompanija Avast Software. Kao filijala druge kompanije, AVG i dalje nudi softverska rešenja pod svojim nazivom… »

Koroljov o manevrima američke flote: "Ruska mornarica kontroliše sve svetske okeane"

Pravda 22.04.2017
Vojno-mornarička flota Rusije raspolaže svim sredstvima za kontrolu situacije u bilo kojem delu svetskog okeana, izjavio je u subotu za televizijski kanal „Rusija 1“ glavni komandant Vojno-mornaričke flote Vladimir Koroljov. „Vojna mornarica ima… »

Vibrator iz viktorijanskog doba najtraženiji na aukciji u Engleskoj

Radio 021 22.04.2017
Prema navodima nekoliko istoričara iz viktorijanskog doba, lekari su žene u tom vremenu dovodili do "histeričnog paroksizma", odnosno orgazma, zahvljajući masturbaciji. Zbog toga ne čudi što su izmišljeni vibrirajući uređaji, koji su lekarima… »