Izvor: Al Jazeera/Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Migranti, nadničari u Grčkoj: I životinje žive bolje od nas

Al Jazeera 24.04.2017
'Gdje je ova Evropa?' pita jedan radnik, migrant iz Pakistana dok pričaju o zloupotrebama i radu bez plate. Piše: Will Horner Ovo je jedan od rijetkih slobodnih dana za nadzornika Faisala Razzu i njegovu grupu migranata iz Pakistana, radnika na farmi… »

Sirijske bolnice i pod zemljom mete ruskih bombi

Al Jazeera 24.04.2017
Sirijska opozicija tvrdi da su ruski bombarderi koristili bombe dizajnirane za uništavanje podzemnih meta. Piše: Milad Fadl IDLIB - Sistematsko gađanje bolnica na teritorijama izvan kontrole sirijskog režima nagnalo je zdravstvene radnike da pribjegnu… »

Usporeni film kubanske raketne krize

Al Jazeera 24.04.2017
Putin i Trump sličniji su jedan drugome nego što svaki od njih liči na Hruščova i Kennedyja; možda će se baš zbog toga uzdržati od radikalnih rješenja korejske krize. Svaki novi predsednik mora da prođe rani ispit iz američke spoljne politike… »

Njemačka: Duhovna skrb za zatvorenike muslimane

Al Jazeera 24.04.2017
Trećina zatvorenika u Berlinu jesu muslimani i pružanje duhovne skrbi način je njihove rehabilitacije. Lokalno Ministarstvo pravde u glavnom njemačkom gradu, Berlinu, koji ima status savezne pokrajine, pokrenulo je pilot-projekt pružanja duhovne… »

Zdravstvo kao 'Agrokor' – cijena u ljudskim životima

Al Jazeera 24.04.2017
Bolnički liječnici i udruge pacijenata upozoravaju na negativne efekte štednje u hrvatskom zdravstvu, koji se već počinju osjećati. Bolnički liječnici u Hrvatskoj upozoravaju da zbog mjera štednje koje provodi Ministarstvo zdravstva već najesen… »