Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Vučić naložio: Naći pravično rešenje za Stojanku

Blic 24.04.2017
Premijer Aleksandar Vučić naložio je danas da se u najkraćem roku nađe pravično i pošteno rešenje i da se preispitaju okolnosti pod kojim je doslo do naloga za iseljenje Stojanke Vukotić iz njenog doma u Arilju. Nakon što je Tanjug preneo da su… »

Epidemija: malih boginja u Evropi, ugroženi i odrasli

Blic 24.04.2017
Manji obim vakcinisanja protiv malih boginja doveo je do izbijanja nekoliko epidemija ove visoko zarazne bolesti u Evropi u poslednjih godinu dana, a pogođeni su i odrasli i deca, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici. U prva dva meseca 2017… »

Lončarević: Vakcinacija je najefikasnija mera zaštite od zaraznih bolesti

Blic 24.04.2017
Vakcinacija je najefikasnija mera zaštite od zaraznih bolesti, a kad je na taj način zaštićeno 95 odsto stanovništva to garantuje kolektivni imunitet, odnosno zaštitu i pojedinaca i cele populacije, kaže epidemiolog Instituta za javno zdravlje… »

"Oružje 21.: Veka" Politika: Vojska Srbije dobija belgijske puške

Blic 24.04.2017
Pripadnici Vojske Srbije uskoro će biti opremljeni najsavremenijim automatskim puškama belgijske proizvodnje, potvrđeno je "Politici" u Ministarstvu odbrane. Reč je o puškama SKAR-L, razvijenim za potrebe specijlanih jedinica, proizvodu čuvene… »

Državotvorni pokret obustavlja delovanje u okviru DSS zbog odnosa prema izborima

Blic 24.04.2017
Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića saopštio je danas da će obustaviti svoje delovanje u okviru Demokratske stranke Srbije (DSS) zbog držanja te stranke u predizbornim aktivnostima za predsedničke izbore i glasanja njenog predstavnika… »

Ujutru slab mraz, tokom dana sunčano i toplije

Blic 24.04.2017
U Srbiji će ujutru ponegde u severnim, zapadnim, centralnim i istočnim krajevima minimalna temperatura biti ispod nule, ali će kasnije tokom dana vreme pretežno biti sunčano i toplije, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod. Jutarnja… »

"Poskupljenje goriva u Srbiji diktiraju globalne cene"

Blic 24.04.2017
Nestabilne cene goriva u Srbiji su uslovljene globalnim poremećajima i berzanskim kretanjima sirove nafte, izjavio je danas generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović. Stabilizacija cena goriva u našoj zemlji se može… »

AMSS: Nesmetano obavljanje saobraćaja

Blic 24.04.2017
Povoljne vremenske prilike večeras i umerene dnevne temperature doprinose nesmetanom obavljanju saobraćaja, a ujedno omogućavaju i dobru prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Vidljivost je dobra, a na putevima van većih gradova… »

Kamioni sa mozaikom za Hram Svetog Save krenuli iz Rusije

Blic 24.04.2017
Kamioni sa mozaikom namenjenim Hramu Svetog Save na Vračaru, krenuli je danas iz Rusije, a nakon što za tri do pet dana dođu u Beograd, lik Hrista Spasitelja poćeće da se ocrtava u kupoli najveće pravoslavne svetinje na Balkanu. U narednih 20 dana… »

Hit u gornjem Milanovcu: Koleginice se posvađale oko loto dobitka od tri miliona dinara

Blic 24.04.2017
Marija Kalojević i Jovana Đorđević iz Gornjeg Milanovcu tužile su svoju sugrađanki i koleginicu Vesnu Pavlović da im nije isplatila dogovorenu sumu nakon što su sve tri dobile na instant lutriji ’’Kolo sreće’’ Državne lutrije Srbije… »