Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Raste broj epidemija malih boginja u Evropi

Danas 24.04.2017
Manji obim vakcinisanja protiv malih boginja doveo je do izbijanja nekoliko epidemija ove visoko zarazne bolesti u Evropi u poslednjih godinu dana, a pogođeni su i odrasli i deca, saopštili su zdravstveni zvaničnici, a prenosi Srna. Kako navode, više… »

DPS: Bez aktivnosti u DSS

Danas 24.04.2017
Državotvorni pokret Srbije (DPS) obustavitiće svoje delovanje u okviru Demokratske stranke Srbije (DSS) do razjašnjenja prilika u toj stranci, izjavio je danas predsednik Pokreta Slobodan Samardžić. DPS smatra da su izbori za predsednika Srbije imali… »

Smrt u prisustvu vlasti

Danas 24.04.2017
Uprkos nastojanjima dugim 18 godina, porodice stradalih ni danas nemaju odgovore na ključno pitanje: zašto nije učinjeno nešto što je očekivano, logično i pre svega ljudski - zašto ljudi nisu sklonjeni iz zgrade RTS-a, koju je portparol NATO… »

Bronzana glava

Danas 24.04.2017
Devojčica - ili dilber, svejedno - nije, naravno, naseo/la na kretensku ponudu, za razliku od našeg penzionisanog državoustavotvorca koji je - uprkos upozorenjima da se sa nacionalnim energetskim resursima ne treba igrati, a u nadi da će mu kupac… »

Vulin - tri u jedan

Danas 24.04.2017
Primetio sam i jedan fenomen na raznim tribinama i javnim nastupima na kojima učestvujem. Čim pomenem Vulina, publika već razvlači osmeh i spremna je za neku foru tipa: "Jeste li videli skoro Vulina? Ja jesam - svu trojicu." Smeh! Ima li života posle… »

Letonija zemlja sa najviše HIV inficiranih u Evropskoj uniji

Danas 24.04.2017
Najveći stepen obolelih od HIV u Evropskoj uniji registrovan je u Letoniji, izjavio je šef Baltik Hiv udruženja Inga Upmatse. Od 1. januara registrovano je 6.792 osobe zaražene HIV-om. Ona je naglasila da u takvoj situaciji treba da se "povežu svi… »

Snaga slabosti

Danas 24.04.2017
Kakav je odnos države prema poslodavcima koji svojim radnicima ne daju plate najbolje pokazuje prošlonedeljni slučaj Samostalnog sindikata. Ranka Savić, predsednica ASNS-a, najavila je da će Narodnoj skupštini predložiti izglasavanje zakona kojim… »

Vlast krši Ustav i oglušuje se o naloge Poverenika

Danas 24.04.2017
*Do informacija o radu vlasti i dalje se u velikom broju slučajeva teško dolazi bez intervencije Poverenika * Informacije o slučaju Savamala ostale su nedostupne javnosti i pored svih mera i formalnih odluka koje je Poverenik preduzeo. Godišnji… »

Najbolji u Evropi

Danas 24.04.2017
Višegodišnji naporan rad Aleksandra Kukolja napokon se isplatio! Srpski džudista napravio je u Varšavi najveći uspeh u karijeri; u kategoriji do 90 kilograma postao je šampion Evrope. Kukolj je u finalu pobedio francuskog predstavnika Aksela… »

Svemogući "mali Alek"

Danas 24.04.2017
Kako taj danas toliko moćan čovek u ono vreme nije mogao da bude ni vođa delija sa Novog Beograda, pitao sam jednog od tih oficira Arkanove paravojske, koji danas upravljaju Crvenom zvezdom i suprotstavljaju se Vučićevoj ideji da se Zvezda… »