Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Vučić: Pravda za Stojanku (video)

Mondo 24.04.2017
Premijer Aleksandar Vučić naložio je danas da se u najkraćem roku nađe pravično i pošteno rešenje i da se preispitaju okolnosti pod kojim je došlo do naloga za iseljenje Stojanke Vukotić iz njenog doma u Arilju. Građani Arilja, koji ovih dana… »

Predomislili se: Neće više s DSS

Mondo 24.04.2017
Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića saopštio je danas da će obustaviti svoje delovanje u okviru Demokratske stranke Srbije (DSS) zbog držanja te stranke u predizbornim aktivnostima za predsedničke izbore. Foto: youtube/printscreen… »

Mali: Neću se kandidovati za gradonačelnika

Mondo 24.04.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da se neće kandidovati za novi mandat na toj funkciji, ali da je ponosan na sve što je urađeno i što je srpska prestonica u njegovo vreme postala veliko gradilište. Foto: tanjug / zoran zesticq / bb… »

Konačno...sunce

Mondo 24.04.2017
U Srbiji će danas ujutro ponegde u severnim, zapadnim, centralnim i istocnim krajevima minimalna temperatura biti ispod nule, saopštio je Republički hiderometorosloški zavod. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Kako se dodaje, jutro će biti hladno… »

Ruski mozaik za Hram Svetog Save na putu za Srbiju

Mondo 24.04.2017
Kamioni sa mozaikom za Hram Svetog Save krenuli su danas iz Rusije, a nakon što za tri, pet dana dođu u Beograd, lik Hrista Spasitelja počeće da se ocrtava u kupoli najveće pravoslavne svetinje na Balkanu. Foto: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ U… »

SPS čestita SNS pobednički rezultat

Mondo 24.04.2017
Socijalistička partija Srbije čestitala je SNS pobednički rezultat na jučerašnjim lokalnim izborima i izrazila spremnost za saradnju u svim lokalnim samoupravama. Foto: AP Photo/ Darko Vojinović Kako se navodi u saopštenju, SPS zahvaljuje i… »

"Zabrinjavajuć odnos prema ratnim zločinima"

Mondo 24.04.2017
U Srbiji i u celom regionu zabrinjava odnos prema ratnim zločinima, a indikativno je i da Srbija godinu i po nema tužioca za ratne zločine, istaknuto je na tribini "22 godine posle sukoba: Da li su ratni zločini završena priča?". Foto… »

Oprez: Moguća prevara na bankomatima!

Mondo 24.04.2017
U Srbiju su ponovo stigle "libanske klopke", mehanizmi pomoću kojih lopovi za samo minut mogu da vam skinu sav novac sa računa. Foto: Uprava carina Srbije Krađa funkcioniše tako što prevaranti običnu noću ugrade uređaj u bankomat na mesto gde se… »

Stari grad i Čukarica sutra popodne bez vode

Mondo 24.04.2017
Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Stari grad i Čukarica, sutra od pet do 20 sati biće umanjen pritisak i povremeni prekid u snabdevanju vode u pojedinim ulicama. Foto: Thinkstock Slabiji pritisak i prekid u vodosnabdevanju osetiće… »

Pobusani ponedeljak: Šta danas valja uraditi

Mondo 24.04.2017
Srpska pravoslavna crkva (SPC) obeležava danas Pobusani ponedeljak, odnosno "Uskrs za mrtve", dan kada se uređuju grobovi preminulih i kada se na groblja iznose farbana jaja. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Na grobove se donose jaja za svakog preminulog… »