Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Poskupljenje goriva u Srbiji diktiraju globalne cene

Politika 24.04.2017
Nestabilne cene goriva u Srbiji su uslovljene globalnim poremećajima i berzanskim kretanjima sirove nafte, izjavio je danas generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović. Stabilizacija cena goriva u našoj zemlji se može… »

Đorđević razgovarao sa podoficirima i vojnicima na aerodromu Batajnica

Politika 24.04.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je na aerodromu Batajnica sa podoficirima i profesionalnim vojnicima iz 204. vazduhoplovne brigade i drugih jedinica koje su bazirane na tom aerodromu – Centra za obuku RV i PVO, 3. raketne baterije Drugog… »

Kad UNS zapišti

Politika 24.04.2017
Tekst koji sam objavila pre četiri godine „Demokratski izbor jedine kandidatkinje” mogla bih do u reč da ponovim! I tada smo imali jednu kandidatkinju za predsednika Udruženja novinara Srbije – Ljiljanu Smajlović, baš kao što je i sad Vladimir… »

Spasavanje života zaboravljenom metodom

Politika 24.04.2017
Lekari VMA u hitnoj intervenciji, koja je trajala satima, izvadili više krvnih ugrušaka iz organizma četrdesetdvogodišnje pacijentkinje. Četrdesetdvogodišnja Olivera Brestovac iz Stare Pazove slaviće ubuduće 13. mart kao svoj drugi rođendan jer… »

Netaknuta Srbija čeka turiste avanturiste

Politika 24.04.2017
U kanjonu Selskog potoka, od planinskog masiva Zvijezda u Nacionalnom parku Tara do jezera Perućac, nalazi se četrdesetak vodopada, od kojih su pojedini visoki i po 50 metara. Pre sedam godina speleolozi Ivan Nastić i Nemanja Nešković prvi su se… »

Stomatolozi zaobiđeni u planu zapošljavanja

Politika 24.04.2017
Na birou rada gotovo 1.500 stomatologa, koji u proseku na zaposlenje čekaju skoro tri godine. Prema najavama Ministarstva zdravlja, konkurs za prijem 2.100 medicinskih radnika u zdravstvenim ustanovama moraju da budu raspisani do 15 maja. Ono što se do… »

Ističe rok za podizanje penzije u pošti uz stare dokumente

Politika 24.04.2017
„Još čekam da mi iz opštine Korenica u Hrvatskoj poštom stigne izvod iz matične knjige rođenih. Dokument mi je potreban da bih mogao da predam zahtev za izradu nove lične karte, jer bez njega neću moći da podižem penziju u pošti. Rečeno mi… »

Dugovi bivšeg vlasnika RTK prevaljeni na građane Kragujevca

Politika 24.04.2017
Gradsko veće će u budžetu Kragujevca za ovu godinu, obezbediti sredstva za funkcionisanje RTK do nove privatizacije, što podrazumeva izmirenje obaveza prema zaposlenima i ostalim poveriocima. Kragujevac – Svi Kragujevčani će vraćati dugove… »

Polisa štiti od iznenadne bolesti na putovanju

Politika 24.04.2017
Kako se dugo željeno putovanje ne bi pretvorilo u noćnu moru, važno je da ljudi pre odlaska na put provere sa kojom zemljom Srbija ima sklopljene dogovore, a sa kojom nema, ali i da li je potrebno uplatiti dodatne polise zdravstvenog osiguranja. U… »

Nemoćni ne bi preživeli

Politika 24.04.2017
Mnogi ne odobravaju najave nadležnih da bi isplata penzija na ruke mogla da bude ukinuta, ali ima i onih kojima je milije da novac podižu u banci ili poštiFoto M. Brakočević. Oko 426.000 penzionera svakog meseca s nestrpljenjem iščekuje poštara da… »