Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Posle pisma građana Arilja, Vučić naložio da se nađe pravično rešenje za Stojanku

RTS 24.04.2017
Premijer Aleksandar Vučić naložio je da se u najkraćem roku nađe pravično i pošteno rešenje i da se preispitaju okolnosti pod kojim je došlo do naloga za iseljenje Stojanke Vukotić iz njenog doma u Arilju. Nakon što su se građani Arilja, koji… »

Politika: Vojska Srbije dobija belgijske puške

RTS 24.04.2017
Pripadnici Vojske Srbije uskoro će biti opremljeni najsavremenijim automatskim puškama belgijske proizvodnje, potvrđeno je "Politici" u Ministarstvu odbrane. Reč je o puškama SKAR-L, razvijenim za potrebe specijalnih jedinica, proizvodu čuvene… »

Vremenska prognoza - 25. april

RTS 24.04.2017
U utorak jutro hladno, ponegde slab prizemni mraz. U toku dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, južni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, najviša dnevna od 20 do 23 stepena.… »

Lask: Meta ekstremista na Uskrs na KiM bile crkve

RTS 24.04.2017
Komandant Multinacionalne brigade Istok u sastavu Kfora, američki pukovnik Korvin Lask, izjavio je da je tokom prošle nedelje pretila opasnost na verskim svetkovinama koje su održavane tokom hrišćanskog praznika Uskrsa, koji su u istom danu… »

Đorđević razgovarao sa pripadnicima vojske na aerodromu Batajnica

RTS 24.04.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je na aerodromu Batajnica sa podoficirima i profesionalnim vojnicima iz 204. vazduhoplovne brigade i drugih jedinica koje su bazirane na tom aerodromu o problemima sa kojima se suočavaju i poboljšanju… »

Kamioni sa mozaikom za Hram Svetog Save krenuli iz Rusije

RTS 24.04.2017
Kamioni sa mozaikom namenjenim Hramu Svetog Save na Vračaru krenuli su iz Rusije, a nakon što za tri do pet dana dođu u Beograd, lik Hrista Spasitelja počeće da se ocrtava u kupoli najveće pravoslavne svetinje na Balkanu. U narednih 20 dana će… »

SPS čestita SNS-u pobednički rezultat na lokalnim izborima

RTS 24.04.2017
Socijalistička partija Srbije čestitala je SNS pobednički rezultat na jučerašnjim lokalnim izborima i izrazila spremnost za saradnju u svim lokalnim samoupravama. Kako se navodi u saopštenju, SPS zahvaljuje i građanima koji su na lokalnim izborima… »

Nova pravila za postavljanje video-nadzora i alarma

RTS 24.04.2017
Predsednik Grupacije tehničke zaštite Udruženja za privatno obezbeđenje Privredne komore Srbije Slobodan Maksimović rekao je za RTS da se ugradnjom svih sistema tehničke zaštite mogu baviti samo licencirane firme prema važećem ugovoru koji su… »

Zdraviji i lepši uz ove crvene sočne plodove

RTS 24.04.2017
Neodoljive, slatke, crvene jagode, osim odličnog uticaja na zdravlje mogu imati značajan doprinos i kada je lepota u pitanju. Ovo voće čuva vid, podiže imunitet, štiti telo od slobodnih radikala i njihovih štetnih dejstava i „briše“ bore. Zbog… »

Šta radnici dobijaju od međunarodnih socijalnih sporazuma

RTS 24.04.2017
Posle sedam godina pregovora sve je spremno za potpisivanje socijalnog sporazuma između Srbije i Rusije, a nakon sedmogodišnje pauze obnovljeni pregovori sa Grčkom ulaze u završnu fazu. Srbija takve sporazume koji građanima omogućavaju da povežu… »