Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Šta je Mogerinijeva donela Moskvi?

Sputnik 24.04.2017
Sankcije su, bez sumnje, politički instrument koji se već prilično dugo koristi i samim tim je iscrpljen. Federika Mogerini posetila je danas Moskvu, prvi put otkako je zauzela mesto šefa evropske diplomatije, u novembru 2014. Ona se sastala sa ruskim… »

Performansom počeo još jedan protest

Sputnik 24.04.2017
Performansom dveju devojaka koje su sele na ulicu sa knjigama u rukama ispred Doma Narodne skupštine počeo je večeras 22. protest studenata i građana pod nazivom „Protest protiv dikature“, a saobraćaj u tom delu grada je blokiran. One čitaju, a… »

Karmen i Lupita, sijamske bliznakinje „zajedno” 16 godina (foto, video)

Sputnik 24.04.2017
Karmen i Lupita sijamske bliznakinje imaju jedno srce i jedna pluća. Doktori insistiraju da ih razdvoje zbog narušenog zdravlja, ali one to ne žele. Šesnaestogodišnje devojke rođene su u Meksiku, ali se porodica preselila u SAD jer su roditelji… »

Čarolija na kineskom nebu (video)

Sputnik 24.04.2017
Spektakularan prizor na kineskom nebu... Kiša meteora „zapalila“ je noćno nebo na severoistoku Kine u provinciji Jilin. Liridi, aprilska kiša meteora, astronomska je pojava koja ulepšava noćno nebo. Tokom jednog sata uobičajenim okolnostima… »

Marin — naslednica De Gola, bliža je Srbiji

Sputnik 24.04.2017
Za razliku od Emanuela Makrona, koji je čovek kontinuiteta, Le Penova baštini De Golovu tradiciju, što je potencijalno bolje za razvoj odnosa između Francuske i Srbije. Klupko neizvesnosti predsedničkih izbora u Francuskoj lagano se raspetljava. Od… »

Američki pukovnik: Kfor bi mogao da funkcioniše sa Vojskom Kosova (video)

Sputnik 24.04.2017
U poređenju sa drugim „zemljama“, Kosovo je veoma bezbedno. KBS ima jedan od najboljih timova na Balkanu za propisno uklanjanje eksploziva i oni pomažu čitavom Kosovu, poručio je, gostujući u emisiji „Slobodno srpski“ autora Budimira… »

Britanski recept: Zamrznite jajne ćelije i bićete uspešne žene

Sputnik 24.04.2017
Britanske kompanije pregovaraju s klinikama za vantelesnu oplodnju kako bi dogovorile zamrzavanje jajnih ćelija zaposlenim ženama s ciljem da se fokusiraju na karijeru. Poslodavci tvrde kako će ova opcija omogućiti ženama u 20-im i 30-im godinama da… »

Naučnici: Seks na prvom sastanku — sigurna veza u budućnosti

Sputnik 24.04.2017
Seks na prvom sastanku ima mnogo prednosti koje bi kasnije mogle da imaju pozitivan uticaj na odnos para, zaključili su naučnici sa Harvarda. Naučnici ističu da seks na prvom sastanku pomaže da se odmah uspostavi seksualna kompatibilnost. Što pre se… »