Izvor: Telegraf/Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Citat dana u režiji Isidore Bjelice: Ima raznih pokušaja ubistava, ali jedan je najgori

Telegraf 24.04.2017
Ovo je jedan od onih statusa koji će vas naterati da se zapitate. Spisateljica Isidora Bjelica je nekoliko puta do sada pobedila je opaku bolest, kancer. Od samog početka nije želela da ćuti o tome. Iako se sve ovo vreme trudila da ostane pozitivna i… »

Naslovne strane današnjih novina: Prelistavanje štampe za utorak, 25. april 2017. godine

Telegraf 24.04.2017
Pogledajte šta ćete čitati u sutrašnjoj štampi. Dnevne novine u Srbiji za utorak, 25. april 2017. godine na naslovnim stranama pišu o brojnim aktuelnim društveno-političkim temama i donose brojne ekskluzivne priče. Srpski telegraf Pogledajte sve… »

Bili su prijatelji, žestoki momci i vođe "Grobara": Jedan najsuroviji srpski kriminalac, drugi vlasnik fudbalskog kluba…

Telegraf 24.04.2017
O njihovom prijateljstvu svedočili su momci iz beogradskog kriminalnog miljea, ali i oni sa južne tribine. Jedan za drugim, devedesetih godina padale su vođe beogradskih klanova. Neretko, likvidirali su jedni druge. Retko, među njima je bilo i… »

Novopazarac živ, a na papiru mrtav već tri godine: Bizarna greška koja može svakog da zadesi

Telegraf 24.04.2017
Fetahović objašnjava da se često potkradu greške u dokumentima važnih institucija, ali da je ova jedna od morbidnijih. Koliko birokratske procedure i nelogičnosti mogu stvoriti problem, pokazuje slučaj novopazarskog advokata Emira Fetahovića… »

Nećemo više da gubimo vreme na papire: Uskoro veliko olakšanje za građane na carini (foto)

Telegraf 24.04.2017
Trenutni je problem to što, kako kaže drugi čovek Uprave carina, uvođenje automatizacije poslovanja mnogo košta, i naveo da samo održavanje automatizovanih sistema u EU košta pet miliona evra godišnje. U danu kada je uhapšeno 16 carinskih… »

Marija, Jovana i Vesna dobile su tri miliona na lutriji, a onda je počeo pakao. Gornji Milanovac bruji o njihovoj svađi!

Telegraf 24.04.2017
Kupile su tri ’’grebe’’ od po 100 dinara, a prema rečima dveju tužilja, Marija Kalojević, koja je ostala na poslu, dala je 210, dok je Jovana Đorđević učestvovala sa 90 dinara. Marija Kalojević i Jovana Đorđević iz Gornjeg Milanovcu… »

Zarazne bolesti ne poznaju granice: Vakcinišite se na vreme, počela Nedelja imunizacije

Telegraf 24.04.2017
Nedelja imunizacije u Evropskom regionu Svetske zdravstvene organizacije (SZO), 12. po redu, počeće danas i trajati do 30. aprila. Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” navodi da je Nedelja imunizacije godišnji događaj… »

Ako ste penzioner i ispunjavate ove uslove, možete besplatno u banju!

Telegraf 24.04.2017
Najviše zahteva podneto je za boravak u Niškoj Banji i Vrnjačkoj Banji. Sa teritorije Prokuplja 80 penzionera čija primanja ne premašuju 23.799 dinara ove godine besplatno će boraviti u banjama širom Srbije, saopštili su iz lokalnog Udruženja… »

Proleće se vratilo u Srbiju, ali evo koliko će trajati: Najtačnija prognoza za sve gradove u naredna tri dana! (foto)

Telegraf 24.04.2017
Sunce obasjalo Srbiju, a evo da li će tako biti i u naredna tri dana. Nakon jakog jutra i mraza, u Srbiji će tokom dana biti pretežno sunčano i toplije. Jutarnja temperatura od minus 2 do 5 C, najviša dnevna od 14 do 19 C, saopštio je RHMZ. Ujutru… »

Danas je Pobusani ponedeljak: Obavezno izađite na groblje i ne zaboravite jednu stvar!

Telegraf 24.04.2017
Iako nije najjasnije od kada datira tradicija obeležavanja ovog dana i odakle je ona došla, njega prati veliki broj narodnih običaja i verovanja koja su se održala i do današnjih dana. Srpska pravoslavna crkva obeležava danas Pobusani ponedeljak… »