Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 24.04.2017

Premijer o apelu iz Arilja: Pomozite Stojanki

Večernje novosti 24.04.2017
Predsednik Vlade Vučić odgovorio na apel građana Arilja da se ne dozvoli da starica ostane bez krova nad glavom. Naložena selidba posle sumnjive licitacije kuće. Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, naložio je da se u najkraćem roku nađe… »

"Novosti" istražuju Srbiju godišnje zatrpa devet miliona kesa

Večernje novosti 23.04.2017
Zašto se gušimo od plastičnih vreća. Koriste se nekoliko minuta, a razgrađuju vekovima. SVETSKIM okeanima i morima plutaju kese veličine Nemačke, a samo u Evropi godišnje kroz ruke građana prođe 350 miliona plastičnih vreća. Od toga, Srbija se… »

Američki pukovnik: Crkve na KiM bile meta ekstremista tokom Vaskrsa

Večernje novosti 24.04.2017
Komandant Multinacionalne brigade Istok u sastavu Kfor Korvin Lask, izjavio da je tokom prošlonedeljnih praznika pretila opasnost na verskim svetkovinama od strane islamskih ekstremista. ČAGLAVICA - Komandant Multinacionalne brigade Istok u sastavu… »

Gornjomilanovčanke tužile sugrađanku: Koleginice se posvađale zbog premije od tri miliona dinara

Večernje novosti 24.04.2017
Dve Gornjomilanovčanke tužile svoju sugrađanku jer nije na ravne časti podelila dobitak od igre na sreću. Tvrde da su imale usmeni dogovor da dobitak podele na tri jednaka dela. MARIJA Kalojević i Jovana Đorđević iz Gornjeg Milanovca tužile su… »

Obuka u Bujanovcu Zajednička vežba srpskih i američkih vojnika

Večernje novosti 24.04.2017
Pripadnici inžinjerijskih snaga Vojske Srbije za multinacionalne operacije i inžinjerci Evropske komande vojske SAD danas su uspešno realizovali zajedničku obuku na poligonu „Borovac” i strelištu „Vrtogoš“. Bujanovac – Pripadnici… »

Decenijama traga za ujakom: Momčilu se gubi trag u Americi

Večernje novosti 24.04.2017
Nenad Vlašković (60) decenijama uzalud traga za ujakom. Bežao od rata, a sa saveznicima otišao u SAD. IRONIJA sudbine begunca od rata - to je, u najkraćem, misterija Momčila Jankovića (rođenog 1921. u Pranjanima, pod Ravnom gorom), netragom… »

Sudbine Mina mu otkinula stopalo, devet dana čekao da umre, spasao ga musliman

Večernje novosti 24.04.2017
Susret srpskog borca iz Krajine i lekara koji mu je u ratnom vihoru devedesetih u bosanskom Travniku spasao život. Pre 22 godine dr Granov ranjenog Barišića primio u bolnicu i operisao. POSLE 22 godine, ponovo su se sreli Nikola Barišić, bivši borac… »

Albancima smetaju Visoki Dečani, prete i zbog Haradinaja

Večernje novosti 24.04.2017
Albanci ne prihvataju da svetinja Visoki Dečani raspolaže svojom zemljom. Najavljuju proteste i potpunu blokadu prilaznog puta manastiru. Da je pretnja silom postala glavni argument za ostvarivanje ciljeva Albanaca na Kosmetu, prema mišljenju Srba u… »

Prekaljeni kovači a vitezovi u zanatu

Večernje novosti 24.04.2017
U Dublju kod Svilajnca održano prvo takmičenje na kome su prikazani stare veštine i umeće. Najavili da će manifestacija biti tradicionalna. - Na prvom takmičenju kovača Srbije, održanom proteklog vikenda u Dublju kod Svilajnca, nije bilo ni… »

Zašto se Nemačka plaši Turaka?

Večernje novosti 24.04.2017
I mi Srbi odlično znamo kolko nas je koštalo tobože veoma hvaljeno „prijateljstvo“ sa nekim narodima kako su nam to sugerisali političari. POLITIČARI, sa sve četiri strane sveta, decenijama, doduše danas sa sve manje uspeha, pokušavaju da… »