Izvor: Danas arhiva vesti 26.04.2017

Mihajlović: Vlada otvorena za medije

Danas 26.04.2017
Potpredsednik Vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas, povodom izveštaja organizacije "Reporteri bez granica" za 2016. godinu, u kome je Srbija pala za sedam mesta, da je sigurna da sve što vlast čini "radi na najotvoreniji mogući način". Ako… »

Sudar brodova kod Dubrovnika, ima mrtvih

Danas 26.04.2017
Dve osobe su poginule, za pet se traga nakon teške pomorske nesreće u Hrvatskoj u kojoj su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumeni brod Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture je saopštilo da se službeni brod lučke… »

Haradinajevo državljanstvo nije bitno za proces

Danas 26.04.2017
To što je Ramuš Haradinaj dobio državljanstvo Albanije nije bitno za proces u Apelacionom sudu u Kolmaru, u Francuskoj, saznaje RTS u Ministarstvu pravde, jer ono nije osnov za traženje ekstradicije. Apelacioni sud u Kolmaru, u Francuskoj, sutra će… »

Večeras blokada ulaza u RTS, u Aberdarevoj

Danas 26.04.2017
Kako saznajemo, postoji mogućnost da se Protestu protiv dikakture večeras pridruži Ivan Tomić, voditelj emisije Bulevar na televiziji B92, koji bi trebalo da izvede svoj „stand up“ nastup. Protest protiv dikakture večeras će blokirati ulaz u… »

Zaplena droge i oružja

Danas 26.04.2017
Policija je u Kragujevcu zaplenila oko četiri kilograma marihuane, čija se vrednost procenjuje na četiri miliona dinara, i automatsku pušku sa municijom. Tom prilikom, uhapšen je D.M. zbog sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena… »

Musliu: Naravno da je Rama moj predsednik, ne Vučić

Danas 26.04.2017
Predsednik albanskog nacionalnog veća sa sedištem u Bujanovcu Jonuz Musliu izjavio je da je njegov predsednik Edi Rama, a ne Aleksandar Vučić. Kako kaže, ne interesuje ga to što na svim dokumentima piše da živi u Republici Srbiji. U ekskluzivnom… »

Troje izgorelo u sudaru automobila

Danas 26.04.2017
Tri osobe izgubile su život, a još dve su povređene, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 13 sati kod Srbobrana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Troje putnika izgorelo je u automobilu koji se zapalio posle sudara sa drugim… »

Nova masovna hapšenja u Turskoj

Danas 26.04.2017
Turska policija je u noći između utorka i srede, u simultanoj akciji organizovanoj širom zemlje, uhapsila 803 osobe za koje se sumnja da su povezane sa Fetulahom Gulenom, koga Ankara optužuje da je prošle godine organizovao državni udar. Operacija… »

Skot: Smanjiti pirateriju u Srbiji

Danas 26.04.2017
Studija iz 2015. pokazala da je procenat softverske piraterije u Srbiji 67 odsto, što je daleko više nego u Evropskoj uniji u kojoj je prosek 29 odsto. U Srbiji bi smanjenje piraterije za samo jedan odsto dovelo do otvaranja 1.200 radnih mesta, izjavio… »

Alin: Ikea dobar primer saradnje

Danas 26.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Parlamenta Švedske Urbanom Alinom o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, koja će biti značajno unapređena otvaranjem novog… »