Kultura arhiva vesti 26.04.2017

Umro Džonatan Demi, reditelj filma "Kad jaganjci utihnu"

Radio 021 26.04.2017
Američki reditelj Džonatan Demi, koji je nagrađen Oskarom za film "Kad jaganjci utihnu", preminuo je danas u 73. godini. Demi je umro jutros u svom stanu u Njujorku, saopštio je njegov portparol. Kako je navedeno, preminuo je zbog komplikacija raka… »

Frljić: HDZ i dalje sprovodi dubinsku fašizaciju društva

Danas 26.04.2017
Predstava "Naše nasilje i vaše nasilje" Olivera Frljića nastavlja da izaziva žestoke proteste u Hrvatskoj, gde je izvedena na 27. Marulićevim danima u Splitu. Predstava je počela sa zakašnjenjem i to tek pošto je policija iz gledališta udaljila… »

Robot čitao "Don Kihota"

Večernje novosti 26.04.2017
Javno čitanje romana "Don Kihot" u Institutu "Servantes", povodom obeležavanja Svetskog dana knjige, otvorili su roboti Instituta "Mihajlo Pupin" - Nao i Migel de Servantes. JAVNO čitanje romana "Don Kihot" u Institutu "Servantes", povodom… »

Premijera "Olivera Tvista" večeras u Dadovu

Danas 26.04.2017
Večeras od 20 časova biće izvedena premijera predstave „Oliver Tvist“ po romanu Čarlsa Dikensa na sceni pozorišta DADOV u kome će igrati više od trideset glumaca. Nakon dvadeset godina beogradska publika će ponovo imati priliku da uživa u… »

14.: Noć muzeja Šta sve donosi Dečja tura: priča o starim igračkama, vitezovima, majmunu Samiju, računarskim igrama...

Blic 26.04.2017
U okviru Dečje ture 14. Noći muzeja, najmlađi ljubitelji kulture i umetnosti moći će da uživaju u premijernim i ekskluzivnim sadržajima 20. maja od 17 do 21h. Paviljon "Cvijeta Zuzorić", tradicionalno se u Noći muzeja pretvara u Dečji paviljon… »

"Skupljači perja" ponovo u Kanu

Danas 25.04.2017
Film Aleksandra Saše Petrovića "Skupljači perja" biće prikazan na ovogodišnjem 70. Kanskom filmskom festivalu u okviru programa Kan klasik, na inicijativu Jugoslovenske kinoteke, saopštila je ova ustanova. Za potrebe prikazivanja u oficijelnom… »

Vajar za koga nije napisana ružna reč

Politika 26.04.2017
„U ovih de­ve­de­set go­di­na pam­tim što­šta. Kad sam bio de­čak, na pla­ne­ti je ži­ve­lo dve mi­li­jar­de lju­di, a sad nas je se­dam. Ta­ko je na svim po­lji­ma. Pro­gra­mi­ran sam ana­log­no, a ži­vim u… »

Ljubavno finale u Filharmoniji

Danas 26.04.2017
Poslednji iz serije filharmonijskih koncerata Za zaljubljene zajedno sa dirigentom Hauardom Grifitsom i pijanistom Andreom Lukezinijem, publika će moći da čuje dva puta, 27. i 28. aprila (Kolarac, 20h). Kako su ljubavnu tematiku doživljavali… »

Džef Goldblum u nastavku "Sveta iz doba Jure"

Radio 021 26.04.2017
Američki glumac Džef Goldblum vraća se u nastavku "Sveta iz doba Jure" (Jurassic World), preneo je list Holivud riporter (Hollywood Reporter). Prema navodima lista, Goldblum će ponovo igrati doktora Ijan Malkolma u nastavku koji će izaći iduće… »

Gastarbajterske priče: Hor iz Beča gostuje u Beogradu

B92 26.04.2017
Bečki hor "29. novembar", nastupiće, u okviru pratećeg programa izložbe "Jugo, moja Jugo - gastarbajterske priče" 29. aprila u Muzeju Jugoslavije, što će biti i njegovo prvo gostovanje u Beogradu. Članovi hora okupili su se pre šest godina i… »