Izvor: Biznis i finansije arhiva vesti 28.04.2017

COMING Cloud – svi benefiti “oblaka” na jednom mestu

Biznis i finansije 28.04.2017
Kompanija COMING – Computer Engineering, jedan od najvećih sistem integratora na ovim prostorima i vodeća kompanija iz oblasti pružanja Cloud usluga i servisa u “oblaku”, lansirala je svoj novi Web portal namenjen svima koji žele da otkriju i… »

Obeležen Telenor Dan devojčica

Biznis i finansije 28.04.2017
Finale takmičenja „Uhvati ideju”, koje je organizovalo Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor fondacije, dobilo je svoje pobednice. Takmičenje je održano povodom obeležavanja međunarodnog Dana devojčica u IKT-u, s ciljem da se… »

AIK Banka pustila u rad online ekspozituru i servis za zakazivanje sastanaka

Biznis i finansije 28.04.2017
Od sada svi postojeći ili potencijalni klijenti mogu putem online chat-a ili video poziva da dobiju sve potrebne informacije o radu AIK Banke, kao i o novim i postojećim proizvodima i uslugama. Servis se jednostavno inicira sa portala banke… »

Australija: Sutkinja oduševljena “biznis modelom” dilera droge

Biznis i finansije 28.04.2017
Jedan mladi australijski diler droge izbegao je zatvor i dobio samo uslovnu kaznu zato što je sutkinja Vrhovnog suda zaključila da je razvio veoma dobar “poslovni model” te da bi trebalo da sa istim pređe u legalne tokove. Samo da, za promenu… »

U Srbiji 42 radnika staradala na radnom mestu tokom 2016. godine

Biznis i finansije 28.04.2017
Savez samostalnih sindikata Srbije upozorio je da se veliki broj poslodavaca prema bezbednosti i zdravlju na radu odnosi neodgovorno. Kako su saopštili, prošle godine 42 radnika u Srbiji stradala su na radnim mestima. – Neodgovoran odnos poslodavaca… »

Izvori bankarskih profita: Zatočenici sopstvenog monopola

Biznis i finansije 28.04.2017
Mada su domaće banke, zbog slabe internacionalizacije poslovanja, izbegle direktne posledice globalne hipotekarne krize, ni danas ne mogu da se oporave od gomile nenaplativih kredita, što je direktna posledica njihovog monopola na domaćem finansijskom… »

Evropska centralna banka ne menja program podsticaja uprkos oporavku

Biznis i finansije 28.04.2017
Evropska centralna banka odlučila je sinoć da ne menja svoj program podsticaja, iako je priznala da jača ekonomski oporavak u 19 zemalja evrozone. Iako su brojni ekonomski pokazatelji ukazivali na snažan oporavak prethodnih nedelja, nije bilo… »