Izvor: Dojče vele arhiva vesti 28.04.2017

Dugo pripremani zločin

Dojče vele 28.04.2017
Ono što se u četvrtak dogodilo u Skoplju je iznenađenje samo za neupućene. Juriš na Sobranje se dugo krčkao kako bi se pokopala demokratija. Piše Boris Georgievski, urednik redakcije DW na makedonskom. Cilj upada nasilnika u makedonski parlament je… »

Oficir Bundesvera, izbeglica ili terorista?

Dojče vele 28.04.2017
Živeo je opasan, dvostruki život između kasarne i izbegličkog doma: jedan oficir Bundesvera dve godine se predstavljao kao – sirijski azilant. Slučaj Franka A. otvara brojna pitanja. Zvuči kao neverovatna priča: oficir Bundesvera predstavljao se… »

Papina potraga za mirom

Dojče vele 28.04.2017
Papa Franja stiže u Egipat. On u Kairu želi da oživi hrišćansko-islamski dijalog i da izrazi solidarnost s pravoslavnim Koptima. Sa svoje strane, režim u Kairu posetu iz Rima koristi kako bi poboljšao svoju reputaciju. Za mlade muslimanske studente… »

Beogradsko proleće uz sving iz Nemačke

Dojče vele 28.04.2017
Koncert benda Ulrich Tukur & Die Rhythmus Boys, koji je u Beogradu organizovala ambasada Nemačke, bio je prilika da ambasador Aksel Ditman oceni dosadašnju i najavi neku novu kulturnu razmenu između Srbije i Nemačke. DW: Kako ocenjujete srpsko… »

Još jedno Trampovo obećanje

Dojče vele 28.04.2017
Mnogi Amerikanci glasali su za Donalda Trampa zato što im je on obećao smanjenje poreza. On sada želi da održi to izborno obećanje. Miodrag Šorić, dopisnik DW iz Vašingtona ne veruje da će mu to uspeti. Donaldu Trumpu nije dovoljna jednostavna… »