Izvor: RTS arhiva vesti 28.04.2017

Kriza u Makedoniji: Smene u MUP-u nakon nereda, Zaev daje Ivanovu deset dana

RTS 28.04.2017
Nakon što je sinoć u centru makedonske prestonice u protestima povređeno više od 100 ljudi, situacija u Skoplju je normalizovana. Privedeno osam osoba. Ministar policije ponudio ostavku i smenio šefa Biroa za javnu bezbednost. Nije održan sastanak… »

Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti

RTS 28.04.2017
U toku je sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, koju je premijer Aleksandar Vučić sazvao sinoć, posle eskalacije krize u Makedoniji, saznaje "Tanjug". Premijer je sinoć u izjavi za Tanjug ocenio da se ono što se događa u Makedoniji… »

Preinačena presuda u sporu Stefanovića sa NIN-om

RTS 28.04.2017
Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu kojom je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dobio spor protiv NIN-a i pravosnažno odbio njegov tužbeni zahtev za isplatu 300.000 dinara na ime odštete zbog teksta "Glavni fantom iz… »

Protest DF-a na Cetinju, zapaljena zastava NATO-a

RTS 28.04.2017
Oko 200 pristalica opozicionog Demokratskog fronta protestovalo je na Cetinju ispred zgrade u kojoj poslanici Skupštine Crne Gore treba da potvrde odluku o ulasku Crne Gore u NATO. Demonstranti zapalili zastavu NATO-a. Na Cetinju se pred početak sednice… »

Plenković siguran da će imati parlamentarnu većinu

RTS 28.04.2017
Vlada Hrvatske funkcioniše sasvim normalno, a parlamentarna većina će biti tu, poručio je premijer te zemlje Andrej Plenković. Hrvatski premijer Andrej Plenković uveren je da će sigurno imati parlamentarnu većinu te da će uskoro biti imenovani… »

Vučić za RTS: Građani mogu da budu mirni, podignuta je borbena gotovost

RTS 28.04.2017
Srbija je stabilna, takva će i ostati, a građani mogu da budu mirni – istakao je za RTS premijer Aleksandar Vučić. Borbena gotovost jedinica podignuta gde je neophodno. Albanci postaju mezimče međunarodne zajednice i rade sve smišljeno da… »

Spomenik zahvalnosti Francuskoj prekriven crnom tkaninom

RTS 28.04.2017
Povodom odluke suda u Kolmaru da pusti na slobodu bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, koga Srbija traži zbog ratnih zločina, članovi Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih od 1998. do 2000. godine na Kosovu i Metohiji, iskazali su svoje… »

Dačić: Situacija u Makedoniji problem za čitav region

RTS 28.04.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za RTS da Srbija poziva na mir i smirivanje situacije u Makedoniji, jer je ugrožena i stabilnost regiona. Ivica Dačić je rekao, gostujući u Dnevniku RTS-a, da u Makedoniji nema nade za politički dogovor… »

Povećan spoljnotrgovinski deficit Srbije

RTS 28.04.2017
Republički zavod za statistiku je saopštio da je spoljnotrgovinski deficit Srbije u prvom kvartalu ove godine iznosio 1,08 milijardi evra, što je povećanje od 22,2 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine. Izvoz robe iz Srbije bio je… »

Selaković: Spomen-kompleks Stefanu Nemanji nacionalni zadatak

RTS 28.04.2017
Predsedavajući Komisije koja će pripremiti međunarodni konkurs za izgradnju spomeničkog kompleksa Stefanu Nemanji, Nikola Selaković izjavio je da je reč o jednom od naših nacionalnih zadataka i dugova prema osnivaču srednjovkovne srpske države i… »