Izvor: RTV arhiva vesti 28.04.2017

Skoplje: Smena u MUP-u, 8 uhapšenih

RTV 28.04.2017
SKOPLJE - Nakon što je sinoć u centru makedonske prestonice u protestima povređeno više od 100 ljudi, situacija u Skoplju je normalizovana. Ministar policije ponudio je ostavku i smenio šefa Biroa za javnu bezbednost Mitka Čavkova. Zoran Zaev, Ali… »

Obrt: Stefanović plaća NIN-u troškove spora

RTV 28.04.2017
BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu kojim je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dobio spor protiv NIN-a i pravosnažno odbio njegov tužbeni zahtev za isplatu 300.000 dinara na ime odštete zbog teksta "Glavni fantom… »

Crna Gora: Većina izglasala ulazak, opozicija zapalila zastavu NATO

RTV 28.04.2017
CETINJE/MOSKVA/BEOGRAD - Crna Gora na korak je od članstva u NATO-u. Na svečanoj sednici na Cetinju, glasovima vladajuće koalicije, parlament je usvojio Zakon o potvrđivanju severnoatlantskog ugovora. U isto vreme, ispred zgrade skupštine, održan je… »

Most: Nismo više u vladi, Plenković prikriva Agrokor

RTV 28.04.2017
ZAGREB - Most više nije deo vladajuće koalicije u Hrvatskoj, saopštio je danas lider te partije Božo Petrov, koji je i predsednik Sabora. Petrov je u obraćanju novinarima najavio da će četiri ministra Mosta danas podneti ostavke. "Neka (premijer… »

Vučić: Podignuta borbena gotovost jedinica tamo gde je to potrebno

RTV 28.04.2017
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da je Srbija stabilna i mirna i da građani mogu da budu mirni. U izjavi za RTS, a posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednost, Vučić kaže: "Danas nismo izlazili sa… »

Zbog Haradinaja prekrili spomenik Zahvalnosti Francuskoj

RTV 28.04.2017
BEOGRAD - Povodom odluke suda u Kolmaru da ne izruči Ramuša Haradinaja Srbiji, članovi Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih od 1998. do 2000. godine na Kosovu i Metohiji, danas su iskazali svoje nezadovoljstvo i crnim platnom su prekrili… »

Dačić: Dešavanja u Makedoniji problem za čitav region

RTV 28.04.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da ono što se događa u Makedoniji nije samo lokalni problem za Makedoniju, već problem za čitav region. "Želim da kažem da se sada najbolje vidi koliko smo bili u pravu kada smo ukazivali na to… »

Građani više troše

RTV 28.04.2017
BEOGRAD - Promet robe u trgovini na malo u Srbiji porastao je u martu ove godine za 11,4 odsto u tekućim cenama, a u stalnim cenama za 5,7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. U odnosu na… »

Spomenički kompleks Stefanu Nemanji na mestu Generalštaba

RTV 28.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavao je danas sednici Odbora za podizanje spomeničkog kompleksa Stefanu Nemanji na kojoj je odlučeno da će taj kompleks biti podignut na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine. Reč je… »

Vučić pozvao Erdogana da poseti Srbiju

RTV 28.04.2017
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa turskim ambasadorom Tanžuom Bilgičem, uputio poziv predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu da poseti Srbiju i izrazio podršku projektima Turske agencije za saradnju i… »