Politika arhiva vesti 28.04.2017

Vučić: Podigli smo borbenu gotovost vojske, građani Srbije mogu mirno da spavaju!

Kurir 28.04.2017
BEOGRAD - Premijer i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras javnosti Srbije povodom situacije u Makedoniji i dešavanja u regionu. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija mirna i stabilna… »

Spomenik zahvalnosti Francuskoj prekriven crnom tkanininom

Beta 28.04.2017
Članovi Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji prekrili su danas Spomenik zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu crnom tkaninom, izražavajući nezadovoljstvo odlukom suda te zemlje da pusti na slobodu bivšeg komandanta OVK… »

Dačić: Dešavanja u Makedoniji problem za čitav region

RTV 28.04.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da ono što se događa u Makedoniji nije samo lokalni problem za Makedoniju, već problem za čitav region. "Želim da kažem da se sada najbolje vidi koliko smo bili u pravu kada smo ukazivali na to… »

U sred krize: Vučić pozvao Erdogana u Srbiju!

Pravda 28.04.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru s ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem, uputio poziv turskom lideru Redžepu Tajipu Erdoganu da poseti Srbiju. On je izrazio podršku projektima Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA). -… »

Ljajić: Optužnica protiv Haradinaja ostaje na snazi

Beta 28.04.2017
Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će optužnica protiv nekadašnjeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ramuša Haradinaja ostati na snazi i da javni tužilac u Francuskoj ima rok od pet dana da uloži žalbu na… »

Vučić razgovarao sa Pupovcem i Stanimirovićem o položaju Srba u Hrvatskoj

Večernje novosti 28.04.2017
Govoreći o položaju Srba u Hrvatskoj, ocenjeno je da je potrebno njihovo veće angažovanje u radu hrvatskih institucija, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa… »

Haradinaj stigao u Prištinu: Albanac ne zaboravlja

Danas 28.04.2017
Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj stigao je večeras u Prištinu, nakon što ga je francuski sud oslobodio i odbio da ga izruči Srbiji. Na prištinskom aerodromu dočekala ga je najuža porodica i saradnici, dok mu je u… »

Srbiji od Amera još devet miliona dolara

Mondo 28.04.2017
Srbija će dobiti još 9,1 miliona dolara dodatne razvojne pomoći Sjedinjenih Američkih Država. Novac je namenjen za razvoj konkurentnije privrede, jačanje vladavine prava, efikasniju državnu upravu i unapređenje borbe protiv korupcije. Foto: FOTO… »

Tači opet nasrće na Srbiju: Beograd prestonica svih problema i svih sukoba na Balkanu!

Pravda 28.04.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je u intervjuu za švajcarski javni servis SRF da je Kosovo nezavisna država i da ima pravo da formira svoju vojsku, a Beograd je optužio da je faktor nestabilnosti u regionu. "Beograd je prestonica svih problema"… »

EU očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine

RTV 28.04.2017
BRISEL - EU očekuje da Beograd i Priština nastave dijalog u duhu konstruktivnog zalaganja, izjavila je za Tanjug portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić. U Briselu u ovom trenutku, međutim, nemaju datum za održavanje nove runde dijaloga. Iako… »