Automobili arhiva vesti 06.05.2017

Volkswagen ponovo prodaje dizelaše u SAD

Auto blog 06.05.2017
Volkswagenova vozila sa dizel motorima od aprila su ponovo dostupna na tržištu Sjedinjenih Država, prvi put posle dizel afere iz septembra 2015. Kako je saopštila ta kompanija, na modelima koji se nalaze u ponudi izvršene su prepravke koje se tiču… »

Đoković imao udes! Vozio Pepeov auto sa natpisom "Ljubav i mir", a onda... (foto)

Pravda 06.05.2017
Najbolji srpski teniser Novak Đoković doživeo je manji udes u španskoj Marbelji, gde se priprema za turnir u Madridu! Đoković je bio za volanom Fiata 500, na kojem je inače bio logo akademije Pepea Imaza "Ljubav i mir". Đoković je automobilom… »

Uber pod istragom u Americi

Total car 06.05.2017
Zamišljen kao paralelni sistem javnog prevoza, Uber ima sve više problema. Zbog nelojalne konkurencije i gotovo nemoguće fiskalne kontrole zabranjen je u velikom broju zemalja. Tamo gde nije, suočen je sa mnogim ograničenjima, pa je tako u Americi… »

Povratak "fiće": U Barseloni će biti predstavljen naslednik legendarnog automobila (foto)

BK TV 06.05.2017
Španski proizvođač automobila "Seat" će na sajmu automobila u Barseloni predstaviti model "600 bms", modernu verziju legendarnog "fiće", koji ovog meseca slavi 60 godina predstavljanja. "Seat 600" je bio prvi španski narodni automobil, licencirana… »

Toyota Yaris 2017

Vrele gume 06.05.2017
Yaris je nešto kao mala crna haljina. Treba imati jedan komad, jer "ide" i uklapa se u svaku situaciju. Prvi utisci sa promocije novog Yarisa u Holandiji Lično, od svih Toyota najviše volim upravo Yaris! Od svih modela automobila najviše volim… »

TopSpeed test: SEAT Ateca 1.6 TDI

Auto blog 06.05.2017
Prvi SUV sa Pirineja krenuo je u nadmetanje sa rivalima u sve popularnijem segmentu porodičnih sportsko-rekreativnih vozila. Ateca deli platformu i mehaniku sa najbližim „rođacima“ iz Volkswagen grupe, ali se od njih po mnogo čemu razlikuje… »

Spremite se, stiže električni KTM Duke

Auto blog 06.05.2017
Prema dostupnim informacijama, KTM trenutno radi na električnoj verziji svog popularnog modela Duke. Špijunske fotografije koje kruže internetom jasno pokazuju KTM 390 Duke sa onim što izgleda kao kutija kockastog oblika, na šasiji, u kojoj je… »

Prvi EV iz Citroena stiže 2020. godine

Total car 06.05.2017
Očekuje se da će potražnja za električnim automobilima u narednim godinama dramatično rasti, a Citroen planira da se pridruži ovoj tržišnoj utakmici. U intervjuu za AutoNews Europe, CEO Citroena Linda Džekson potvrdila je da ova kompanija nema… »

Porsche Macan – špijunske fotografije sa manje kamuflaže

Auto blog 06.05.2017
Špijunske fotografije nastavljaju da sugerišu da bi Porsche mogao nešto temeljnije da modifikuje prednji i zadnji deo Macana. Nakon nekoliko godina na tržištu, nemačka marka se priprema da osveži popularni Macan krosover. Konačno, možemo da ga… »

Apsolutni rekorder: Upoznajte Lamborghini koji je prešao preko 400.000 km

Auto blog 06.05.2017
Većina supersportskih automobila godišnje odradi zanemarljivu kilometražu, ali ne i ovaj Lamborghini koji je u svom životnom veku preživeo stotine vozača, mesece torture na stazi i jednu totalku, a pritom je nakupio rekordnu kilometražu kao nijedan… »